Nakon osječke pobjede Hrvatske nad Poljskom (1:0) u Ligi nacija, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Nakon dugo iščekivane utakmice, Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu, čime je prekinut negativan niz u Osijeku. Izbornik Zlatko Dalić nije skrivao zadovoljstvo nakon susreta.

“Mislim da je Hrvatska odigrala jako dobro. Ova velika pobjeda mnogo nam znači, bit će nam motiv za dalje. Hvala dečkima na trudu i strpljenju te navijačima koji su nam bili podrška. Kontrolirali smo igru od početka do kraja, stvorili puno šansi, djelovali moćno, čvrsto, kompaktno. Osim jedne šanse, suparniku nismo dopustili ništa. Zadovoljni smo, bilo je bitno i prekinuti negativan niz u Osijeku, šteta što stadion nije mogao primiti još više ljudi zbog svega što s reprezentacijom radimo”, izjavio je Dalić.

Zamjene osigurale čvrstinu

Komentirajući promjene u sastavu, izbornik je istaknuo: “Sučića smo izvadili na poluvremenu jer je igrao pod ručnom zbog žutog kartona, a napadači su nam se jako potrošili te smo pokušali sa zamjenama. Budimir je nastavio s agresijom, Kramarić je čuvao lopte, a Matanović je opet ušao u brojne šanse, to dugo netko nije napravio. Šteta što nisu zabili.”

Dalić nakon utakmice: 'Luka je sebi pogotkom čestitao rođendan, a dečki su mu čestitali pobjedom. Igrao je kao da ima 25 godina, i u napadu i u obrani'

Modrić i dalje u top formi

Posebne pohvale dobio je kapetan Luka Modrić, koji je uz rođendan proslavio i pobjedu: “Sam je sebi čestitao pogotkom, a dečki su mu čestitali pobjedom. Luka je igrao kao da ima 25 godina, u napadu i u obrani. Sva sreća da je s nama i da je ostao. Rekao je dečkima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, ali neka bude uz njega”, dodao je Dalić.

Dalić nakon utakmice: 'Luka je sebi pogotkom čestitao rođendan, a dečki su mu čestitali pobjedom. Igrao je kao da ima 25 godina, i u napadu i u obrani'

Promjena sustava kao ključ budućnosti

Dalić je najavio i prilagodbe sustava igre s obzirom na nove igrače i izazove: “Igrali smo šest i pol godina sustav koji nam je donio tri medalje i bilo bi glupo da smo ga tada dirali, no završava ta era i treba se okrenuti profilima novih igrača. Bitno je da smo tu priču pokrenuli, imamo veliki izbor stopera, a kada nam se vrate ozlijeđeni igrači, Hrvatska će opet složiti sjajnu, jaku reprezentaciju.”

Dalić nakon utakmice: 'Luka je sebi pogotkom čestitao rođendan, a dečki su mu čestitali pobjedom. Igrao je kao da ima 25 godina, i u napadu i u obrani'
Liga Nacija, Hrvatska – Poljska

Pozdrav Domagoju Vidi

Jedan od emocionalnih trenutaka večeri bio je oproštaj Domagoja Vide od reprezentacije. “Ovdje je počeo, ovdje je i završio. Nije bio standardan zadnje dvije godine, ali nije pokazao nezadovoljstvo, nego je svojim ponašanjem i treningom utjecao na druge. Igrači koji se opraštaju zaista su velikani hrvatskog nogometa i treba ih s poštovanjem ispratiti. Hrvatskoj su donijeli toliko veselja”, zaključio je Dalić.

Ova pobjeda dala je vjetar u leđa hrvatskoj reprezentaciji i potvrdila spremnost za nove izazove na međunarodnoj sceni.


Autor: CroExpress/HNS Datum objave: 09.09.2024.