Autor: Hina/CroExpress

Pet osoba uhićeno je u četvrtak na sjeveru BiH zbog sumnje da su povezani s međunarodnim krijumčarenjem oružja, priopćeno je iz MUP-a Republike Srpske, a mediji navode da se radi o prekidanju krijumčarskog lanca oružja koje je završavalo u rukama radikalne islamističke organizacije ‘Muslimanska braća’ u Švedskoj.

U okiru međunarodne policijske akcije naziva ‘Volf RS’ koja je provedena na sedam lokacija u Gradiški i Laktašima izvršeni su pretresi te je uhićeno pet osoba i zaplijenjen velik vojni arsenal, navodi se u priopćenju MUP-a Republike Srpske.

Akciju ‘Volf RS’ provela je Uprava MUP-a Republike Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma u suradnji s policijom Švedske, a uhićenje i pretresi izvršeni su po nalogu Državnog odvjetništva BiH.
Precizira se da je prilikom pretresa pronađena veća količina naoružanja, oružja, oruđa i druge vojne opreme.

Jedna osoba, kako se dodaje u priopćenju, ranije je uhićena u Švedskoj, dok trenutačno dvije osobe nisu dostupne policiji.

Mediji u BiH objavili su, pozivajući se na policijske izvore, kako se skupina uhićenih osoba sumnjiči da se bavila krijumčarenjem naoružanja iz BiH u Švedsku, gdje ga je preprodavala organizaciji ‘Muslimanska braća ‘.

Muslimanska braća je islamistički pokret osnovan Egiptu i smatra se najmnogobrojnijim i najutjecajnijim islamističkim pokretom 20. stoljeća te rasadnikom islamističkih ideja širom svijeta i pokretom iz kojeg će proisteći neke od najmilitantnijih i najradikalnijih organizacija u muslimanskom svijetu.

Datum objave: 13.05.2016.