Imamo sve preduvjete da u četvrtak budemo rastrčani i borbeni, izjavio je Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije uoči novog starta Lige nacija i gostovanja kod Portugala.

Utakmica se igra u Lisabonu ovog četvrtka s početkom u 20.45 sati, a Modrić će još jednom povesti hrvatske nogometaše u novi ciklus.

„Želimo odigrati kvalitetnu Ligu nacija, jer iza sebe imamo Europsko prvenstvo koje je okončano kako nismo očekivali. Cilj je bio prolazak skupine, a ostali smo bez toga. S pravom smo imali velika očekivanja, a stvorila se tada i velika euforija. Dali smo sve od sebe, ali nekada u nogometu stvari ne idu po željama. Vjerujemo da sve možemo ispraviti u Ligi nacija, vjerujemo da opet možemo izboriti Final Four turnir. Uz to, očekujemo i da se što više igrača nametne za budućnost i kvalifikacije za iduće Svjetsko prvenstvo“, rekao je Modrić te se još jednom osvrnuo na svoj status i potencijalni trenutak odlaska iz reprezentacije.

„I dalje sam tu, motiviran jednako kao i prije. Kao i uvijek. Najveći mi je ponos igrati za Hrvatsku. Mislim da mogu pomoći i tu sam za bilo što. Daleko je Svjetsko prvenstvo 2026. godine, ne znam što će se sve dotad dogoditi. Ne želim ništa planirati unaprijed, makar ne znam koliko je to za mene realno iz sadašnje perspektive. U ovom trenutku je cilj što bolje odraditi Ligu nacija i u nastavku slušati svoje tijelo“, naveo je Modrić i potom se okrenuo Portugalu.

„Portugal je težak suparnik. Nije nam ležao i nismo ga mogli pobijediti do posljednje prijateljske utakmice. Ali, ovo je drugačije, ovo je natjecateljski susret. Nadam se da ćemo biti pravi i dobri, predstaviti Hrvatsku u pravom svjetlu. Portugal je prepun vrhunskih igrača. Sve ih znamo, a meni je osobno osim Cristiana Ronalda sjajan Bernardo Silva. On je nekako nogometaš po mom guštu“.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 05.09.2024.