Autor: CroExpress

Hrvatska folklorna skupina ‘Croatoan’ iz Ottawe u subotu, 7. svibnja 2016.g. održala je 38. godišnji proljetni koncert u dvorani Algonquin Collegea. Njihov nastup trajao je nešto više od dva sata, a posebni gosti koncerta bili su članovi folklorne skupine ‘Kralj Zvonimir’ iz Norvala, izvijestili su na web stranicama hrvatskog veleposlanstva u Kanadi. 

Ova folklorna skupina osnovana je još 1978. godine, a danas broji gotovo 70 članova u dobi od 5 do 65 godina. Uzevši u obzir da je hrvatska zajednica u Ottawi relativno malobrojna, ugodno iznenađuje ovako velik broj članova folklornog društva. Iz njihovog je nastupa itekako vidljivo da je za njih folklor puno više od plesa, pjesme i nošnje. U svoje nastupe ulažu veliki napor te s ponosom čuvaju i njeguju taj dio svojeg hrvatskog identiteta nastojeći svoju ljubav prema hrvatskim tradicijama prenijeti i na mlađe generacije od kojih mnogi ni ne znaju hrvatski jezik, ali su željni upoznati hrvatsku kulturu i običaje.

Prije početka koncerta, veleposlanica Matković kratkim se prigodnim govorom obratila prisutnima.

Krajem svibnja dio članova ‘Croatoana’ planira gostovati na 42. godišnjem kanadsko-hrvatskom folklornom festivalu u Hamiltonu. 

https://www.youtube.com/watch?v=zcIIGxQbduk

Datum objave: 11.05.2016.