Državni tajnik Zvonko Milas je sudjelovao na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske, koju je u Zagrebu organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

U svom izlaganju, državni tajnik Milas naglasio je važnost očuvanja hrvatskih zajednica diljem svijeta i istaknuo izazove s kojima se Hrvati izvan Republike Hrvatske susreću. Posebno je zahvalio svim veleposlanicima, generalnim konzulima te diplomatsko-konzularnom osoblju na njihovim naporima i predanosti u radu.

Fra Stjepan Brcina dolazi u Salzburg 👏 Evo detaljnog programa 👇 #vjera

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 26. kolovoza 2024.

“Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i dalje će biti podrška u zaštiti prava i interesa hrvatskih zajednica diljem svijeta,” rekao je Milas, dodajući da će ured posebnu pozornost posvetiti promicanju europskog puta Bosne i Hercegovine, suzbijanju diskriminacijskog govora i postupanja prema hrvatskoj nacionalnoj manjini u susjednim državama te poticanju globalnog hrvatskog zajedništva.


Državni tajnik Zvonko Milas danas je nazočio Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 26. kolovoza 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 29.08.2024.