Nakon sedam mjeseci provedenih na Poljudu, hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (35) napušta Hajduk.

Tu je vijest potvrdio sportski direktor Nikola Kalinić na službenoj stranci Hajduka.

 “Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na Klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti,” kazao je Kalinić.

“U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog Kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom stožeru pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu,” poručio je sportski direktor.

Perišić je u Hajduk stigao na posudbu iz Tottenhama u siječnju ove godine. Bio je to Ivanov povratak u klub gotovo 17 i pol godina nakon što je napustio Poljud potpisavši za Sochaux.

Potom je igrao za Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham. U devetom mjesecu prošle godine teško se ozlijedio doživivši rupturu križnog ligamenta desnog koljena.

Početkom ove godine je stigao na Poljud na posudbu, a na travnjak se vratio šest i pol mjeseci nakon ozljede. Uspio se oporaviti kako bi nastupio za Hrvatsku na EURO-u u Njemačkoj, a potom je produžio vjernost Hajduku do 30. lipnja 2025. godine. No, uz klauzulu od 200.000 eura, koja vrijedi do 29. kolovoza.

Proteklog vikenda Perišić je izbačen iz momčadi za gostovanje kod Lokomotive, a Hajdukov trener Gennaro Gattuso je nakon utakmice otkrio kako Perišić želi napustiti klub.

Gattusova izjava izazvala je lavinu kritika Hajdukovih navijača na račun hrvatskog reprezentativca, pa se splitski klub putem službenih kanala oglasio oko Perišićeve situacije.

“Posljednjih dana svjedoci smo nepravedne hajke prema našem igraču i proslavljenom reprezentativcu Ivanu Perišiću, istinskoj veličini hrvatskog nogometa. Ivan nije zaslužio takav tretman niti bilo kakve uvrede koje bezuvjetno osuđujemo,” poručili su u ponedjeljak s Poljuda.

“Ovom prilikom želimo jasno poručiti da ćemo sve slučajeve i nesporazume koji se dogode unutar Kluba nastaviti rješavati internim putem. Na nama kao Klubu, ali prije svega hajdučkoj javnosti je da sudjelujemo u zaštiti klupskih interesa i svih vrijednosti koje njegujemo,” dodali su iz Hajduka.

Dan kasnije Hajduk je potvrdio kako Perišić napušta klub.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 13.08.2024.