Hrvatski vaterpolisti igrat će u nedjelju, u jednom od posljednih događaja na Olimpijskim igrama u Parizu, veliko finale protiv Srbije, a svoj dolazak na utakmicu najavio je i predsjednik RH Zoran Milanović.

Hrvatska će u nedjelju igrati treće finale ove godine, a uz osvojeno svjetsko zlato i europsko srebro, čeka se ishod i boja kolajne nedjeljne utakmice protiv Srbije u bazenu u La Defenceu, dijelu Pariza koji je najveća poslovna četvrt u Europi.

Nakon pobjeda nad Španjolskom i Mađarskom, Barakude žele osvojiti olimpijsko zlato, drugo nakon Londona 2012.

“Mislim da smo zaista svima dokazali koju kvalitetu hrvatska reprezentacija posjeduje. Da držimo konstantu tokom cijele godine i možemo biti ponosni kako god se ta utakmica sutra završila na sve ovo što smo napravili ove godine. Ali kao što sam rekao, nećemo se zadovoljiti s time. Učinit ćemo zaista sve što možemo da pobjedimo u utakmicu i uzmemo to veliko zlato”, kazao je kapetan Marko Bijač, junak pobjede nad Mađarima u kojoj je imao deset obrana i dva obranjena peterca.

Srbi su reprezentacija koja je na poslednja dva olimpijska turnira uzela zlato.

“Teško je reći koji je točno recept za njih. Sigurno da su jedna reprezentacija prepuna sjajnih pojedinaca, predvođena sa njihovim kapetanom Jakšićem i po meni možda u ovom trenutku i najboljim igračim svijeta Dušanom Mandićem. Sigurno da su to nekako dva imena na koja će naša pozornost biti uglavnom usmjerena, ali to ne umanjuje kvalitetu ostalih igrača. Sjajno su pokrivena ekipa i siguran se na nas očekuje iznimno težak zadatak. Imamo i mi svoje kvalitete, posebice tebe na vratima, ali i raspucane dječke na vanjskoj liniji”, kazao je Bijač.

“Najveća snaga Hrvatske je naš kolektiv i karakter koji pokazujemo iz natjecanja u natjecanje. Mislim da smo pokazali puno puta kako smo najbolji kad je najpotrebnije i tako i na ovom turniru. Odigrali smo sjajno ove protekle dvije utakmice i nadam se da će tako biti u nedjelju”, zaključio je Bijač.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić kazao je za agenciju Beta da je ponosam što srpski vaterpolisti nastavljaju niz od Sydneya i otad na svakim Igrama osvajaju olimpijska odličja.

Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica, ali lijepo je kada znaš da je medalja već osvojena. ponovo naša. Ovo je sedam olimpijskih medalja u nizu i jako lijepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci”, izjavio je Jelenić, dodavši: 

“Rekao sam da idemo na zlatnu medalju. Olimpijski finale je veliki događaj i čast je biti dio toga. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj, Ivica Tucak, s kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svjetski su prvaci, europski doprvaci ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvijek pola-pola”.

Utakmica se igra zadnjega dana OI, u nedjelju, u 14 sati.


Autor: CroExpress, HIna Datum objave: 11.08.2024.