Hrvat iz Beča, Miroslav Piplica, rodom iz Zmijavaca pokraj Imotskog, hrvatski branitelj, europski i svjetski prvak u kick boxingu i dugogodišnji predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport, oštro je osudio izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koja je na društvenoj mreži Facebook osvanula u srijedu, 7. kolovoza 2024. godine, neposredno nakon velikog, povratničkog koncerta Marka Perkovića Thomspona u Imotskom:

Ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo vidjeti i čuti…

Objavljuje Zoran MilanovićSrijeda, 7. kolovoza 2024.

Objavu prenosimo u cijelosti.

Miroslav Piplica iz Beča, Austrija: IMOTSKI – NE DIRAJTE U NAŠ MALI DIO SVEMIRA

Zadnjih dana razni mediji pišu o navodnom Ustaškom derneku u Imotskom, što je najgore to prenose neki portali koji se nazivaju desni.

Nigdje u njihovom pisanju nema pozitivne energije, zajedništva, ljubavi, o Hrvatima koji stižu iz svih krajeva Lijepe naše, Bosne i Hercegovine i iseljeništva. Nigdje nije bilo ni traga o nekoj mržnji prema bilo kome.

Zašto ne pišu novinari o Imotskoj svakodnevnici.

U Imotskom je nekada radilo preko 7 tisuća ljudi, Imotski je bio centar Dalmatinske Zagore i zapadne Hercegovine sve do Mostara. Početkom srpske agresije na Hrvatsku, gotovo svi smo se stavili na raspolaganje obrani Domovine. Mnogi su došli u obranu Domovine iz iseljeništva ostaviši dobar život i egzistenciju.

Prva crta bojišta bila je udaljena 60 kilometara od Imotskog.

U Domovinskom ratu poginulo je 240 porijeklom Imoćana, a ranjeno je preko tisuću na svim bojištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvi branitelj, koji je dao život u Domovinskom ratu je Imoćanin Josip Jović.

Tu je legendarna 3. Imotska bojna, 115. Imotska brigada, policija itd.

Imotski je dao veliki broj političara, znanstvenika, sportaša, glumaca i svih drugih visokoobrazovanih osoba. Danas nakon 30 godina samostalne i Neovisne države Hrvatske u Imotskom radi oko tisuću ljudi i to najviše na carini i policiji.

Zašto o tome novine ne pišu? Imoćani se iseljavaju, odlaze sa svojih ognjišta ponajviše zbog takvih kao što je Zoran Milanović.

Sada nam hoćete uzeti i ovo malo radosti i sreće. Imoćani i svi čestiti Hrvati pjevali su i u Domovinskom ratu i ginuli, pjevat ćemo i sada.

Ubili ste nam poljoprivredu, gospodarstvo, gotovo cijelu ekonomiju, a PONOS i Hrvatski duh nećete nam uzeti.

Bog i Hrvati!


U nastavku donosimo i reakciju menadžmenta Marka Perkovića Thompsona sa službene stranice na Facebooku, koji su objavili odgovor na izjave Zorana Milanovića i pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter o događajima u Imotskom uoči koncerta:

PRIOPĆENJE MENADŽMENTA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA U VEZI NAPADA OD STRANE ZORANA MILANOVIĆA I TENE ŠIMONOVIĆ…

Objavljuje Marko Perković ThompsonČetvrtak, 8. kolovoza 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 09.08.2024.