HDZ je tanji za jednog istaknutog člana. Andrija Hebrang priopćio je da podnosi ostavku na članstvo u stranci, prenosi Dnevnik.hr.

Andrija Hebrang, istaknuti HDZ-ovac i višestruki ministar u HDZ-ovim vladama, nakon 34 godine daje neopozivu ostavku na članstvo u HDZ-u, a o njoj je javnost obavijestio priopćenjem.

“Nikada nisam bio član nijedne druge stranke, a s HDZ-om sam stvarao i od srpsko-crnogorske agresije branio Hrvatsku. Odlukom stranke o podršci Draganu Primorcu kao kandidatu za predsjednika RH zabili ste posljednji čavao u lijes HDZ-a, a ja ne mislim umirati s njim. Taj je čovjek najnegativnije što je hodalo našom Hrvatskom. Kao član naše stranke natjecao se protiv mene kao jedinog službenog kandidata da bi me eliminirao. Iza te odluke stajale su mračne snage koje i danas razaraju stranku i državu. Kada je izgubio, preporučio je članstvu da glasa za Ivu Josipovića, našeg direktnog političkog protivnika”, navodi Hebrang u svojem priopćenju.

Znanstvenik i liječnik prof. dr. Dragan Primorac objavio je da će se kandidrati za predsjednika Republike Hrvatske

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSrijeda, 31. srpnja 2024.

“Sada stranka ide s takvim čovjekom dalje, svaka vam čast i želim da vam na isti način odgaja djecu. Sa strankom smo u ratu bili višekratno pred životnim opasnostima, ali ne i taj Primorac. Napustio je državu prije prvog srpskog agresorskog plotuna i vratio se nakon Oluje! Iako su svi liječnici imali radnu mobilizaciju, kukavički je pobjegao i ostavio svoj narod na cjedilu prekršivši i liječničku zakletvu. Tužio me je sudu jer ga javno zovem dezerterom, ali je izgubio tužbu jer sam dokazao da postoje i civilni dezerteri. Neka vas tako napusti i pri prvoj sljedećoj krizi, vi ste to tražili. Napokon o njegovu životnom poštenju. Postao je sveučilišni profesor u Osijeku jer drugdje nije zadovoljavao uvjete, a izabran je u to časno zvanje u vrijeme svojega mandata ministra znanosti i visokog obrazovanja”, podsjetio je Hebrang.

“Naravno da bi takav sukob interesa u svakoj pravnoj državi rezultirao poništenjem izbora i zakonskom kaznom. A njegova karijera u SAD-u? Nije mogao položiti ni razlikovni ispit ni dobiti specijalizaciju, pa se vratio i ovdje uspio. Mi koji smo prije rata publicirali u SAD-u stručne radove kao prvi autori odrekli smo se bogate obećavajuće karijere. Objavio sam rad u prestižnom američkom časopisu 1988. godine i imao registrirani patent s lijepim prihodima, ali na poziv Domovine sve sam otkazao i ostao je braniti. Sada moja stranka daje potporu takvom čovjeku koji je živio život izvan moralnih, pa i zakonskih normi. Svemogući neće dopustiti da takav postane uzor mladima”, uvjeren je Hebrang.

“Znam da politiku vode skrivene namjere. Iza ove je namjere svakako želja da na izborima pobijedi Zoran Milanović, ideološki jednak brojnim članovima iz vrha HDZ-a, a ovo je jedini način da mu se pomogne uz prijevaru velikog dijela članstva. Jer potpora je dana najslabijem kandidatu, mladom komunistu, dezerteru, kršitelju stranačkih propisa i čovjeku koji je zlorabio ministarski položaj. Hrvatska će ipak opstati, a vama neka sude vaša djeca!” poručio je Hebrang, piše Slobodna Dalmacija.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.08.2024.