Oštre reakcije svećenika na društvnim mrežama izazvale su lavinu kritika, rekacija i komentara na scenarij otvaranja ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu, koji je na vulgaran način izrugao i ismijao Isusovu Posljednju večeru. Međutim, i vjernici diljem svijeta su ocijenili da su organizatori pretjerali ismijavajući najveće kršćanske vrijednosti – Isusa, Posljednju večeru i njegove apostole, objašnjavjaući da je to bilo neukusno i neprimjereno.

Fra Mario Knezović:

OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA – SOTONSKA IZMETINA

Sinoć je u Parizu pokopan olimpijski duh natjecanja, jednakosti, zajedništva, mira i širenja međuljudskih vrijednosti. Scenarij otvaranja je ogavno pljunuo na ono u što se olimpijski duh stoljećima pozivao.

️Scenarij otvaranja je bilo čista đavolska izmetina. Ako je „vrhnunac“ dosjetljivosti organizatora izrugati Posljednju večeru, Euharistiju i ono od čeka kršćani žive onda je sve jasno.

WOKE kultura, koja je po njima širenje tolerancije i brisanje diskriminacije, sinoć je razotkrivena do kraja. Jasno su rekli, a samo imbicili (idioti) to ne mogu shvatiti, da je WOKE kultura promoviranje sotonizma i uništenje čovjeka u korijenu.

ŠTO UČINITI?

Biskupska konferencija u Francuskoj, papinski nuncij u Francuskoj trebaju uputiti oštru notu prigovora organizatorima, Olimpijskome odboru i državi Francuskoj.

Sam papa Franjo (ako uopće može i doći do ovih informacija okružen štitonošama Woke kulture) mora reagirati u obrani Otajstva Euharistije.

SORTAŠI koji se tamo natječu, a kršćani su (katolici, pravoslavni, neki protestanti) neka pri izlasku na borilišta načine znak KRIŽA i neka svetom soli i vodom poškrope svoje sobe u olimpijskome selu i borilišta gdje će se natjecati. (Možda bi neki mogli i razmisliti o napuštanju igara!)

OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA – SOTONSKA IZMETINA 🔸️Sinoć je u Parizu pokopan olimpijski duh natjecanja, jednakosti,…

Objavljuje Fra Mario KnezovićPetak, 26. srpnja 2024.

Sinoć je predsjednik hrvatske vlade Plenković, ako se smatra širiteljem ljubavi i vjernikom, a bio je na otvaranju, trebao vidjevši ovo napustiti svečanu pozornicu! S njim su to trebali učiniti i predstavnici drugih država, npr. Vučić koji ljubi Porfirija, gdje žive kršćani! Imate li svijesti ili je i ona sinoć pokopana!?

Bože, zaštito naša očuvaj sve od zloduha koji je viđen na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu! U ime trojedinoga Boga neka umukne zloduh pušten sinoć s lanca!

Fra Stjepan Ivan Horvat:

E moj narode…

Moderno društvo bori se protiv ismijavanja drugih, drugačijih, različitih. Pa tako cijeli svijet skače ako se ismijava nečije opredjeljenje, neka manjina, neki narod… i dobro je da je tako. Ali ismijavanje Isusa i posljednje večere na otvaranju Olimpijskih igara je umjetnost i spektakl te svi oni koji inače vrište, sada šute? Ma dobro, taj Isus je svejedno Pobjednik, te će prije ili kasnije svi to shvatiti. Za kraj ću se poslužiti njegovim riječima: “Oče oprosti im jer ne znaju što čine…”.

E moj narode… Moderno društvo bori se protiv ismijavanja drugih, drugačijih, različitih. Pa tako cijeli svijet skače…

Objavljuje Stjepan Ivan HorvatPetak, 26. srpnja 2024.

E moj narode…

Čitam malo po portalima, ustali se vjernici zbog par minuta nečega što im ne odgovara. Konkretno misleći na ruganje s Posljednjom večerom na otvaranju Olimpijskih igara. Ok, ajmo reći da jesmo. No, zamišljam kako bi bilo da je lokalni biskup došao na otvorenje izmolio Oče naš i blagoslovio sve prisutne, vjerujem da bi i tada ovi koji sada govore da je to samo “par minuta koje ne pašu vjernicima” također poštivali tih par minuta lokalnog biskupa i stali u našu obranu jer sve treba poštivati. Možeš misliti…

Uglavnom, Krist je Kralj!

Zvonko Tolić, voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin:

Ovo nisu Olimpijske igre, ovo je sotonski bal. Sotona želi iskoristiti sve plemenite vrijednosti i duh natjecanja i staviti pod svoje okrilje.

Smiju li se tako narugati Muhamedu i muslimanima? Baš bi me zanimalo kako bi danas zasluženo Pariz gorio?

Đavolska perfidnost nije jača i ne može biti jača od Božje ljubavi na posljednjoj večeri.

Za nas je krv prolio, pogotovo za ove koje zlo i Zli okupira.

Doduše, za mene su Olimpijske igre već završile prije nego su i počele.

I mi se čudimo što nam civilizacija ovako propada. Zlo nema budućnost i ako se upletemo u njegovo kolo, ne čudimo se budućnosti kojoj koračamo.

Moja šutnja, moja inertnost, moja nebriga na različite načine gasi svjetlo i pali tamu.

Koliko li smo samo odgovorno svjesni toga?

p. Ivan Dominik Ilčić:

Tri poticaja vezana za jučerašnje otvaranje Olimijskih igara u Parizu: 1. Idite na misu što češće jer je se đavao jako boji. Ona mu je podsjetnik na njegov poraz i da su mu dani odbrojani. 2. Nemojte osuđivati Francuze, tamo žive u manji naša braća i sestre u Kristu, koji su vrlo snažni i autentični kršćani u tom ludom okruženju koje slično postaje i kod nas. 3. Stavimo fokus na Isusa ne na zlo. Pogledajte cijeli video nije predug. Pozdrav i Božji blagoslov.

P. Ivan Dominik Iličić: Tri poticaja vezana za jučerašnje otvaranje Olimijskih igara u Parizu: 1. Idite na misu što češće jer je se đavao jako boji. Ona mu je podsjetnik na njegov poraz i da su mu dani odbrojani. 2. Nemojte osuđivati Francuze, tamo žive u manji naša braća i sestre u Kristu koji su vrlo snažni i autentični kršćani u tom ludom okruženju koje slično postaje i kod nas. 3. Stavimo fokus na Isusa ne na zlo. Pogledajte cijeli video nije predug. Pozdrav i Božji blagoslov 🙏

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Subota, 27. srpnja 2024.

Fra Stjepan Brčina:

Otvorenje kakav svijet nije vidio. To su uglavnom naslovnice brojnih portala. Točno su rekli. Do nedavno se govorilo da je najveća pobjeda đavla to što je moderni čovjek uvjeren da ga nema. Zahvaljujući svim velikim Europskim manifestacijama koje zadnje vrijeme gledamo više nije tako, današnji moderni sotonisti uvjeravaju kako više nema vjere ni vjernika. Ovo je ružno i uvrjedljivo ali s drugu stranu dobro. Ako stvarno nema više vjere ni smisla vjerovati, zašto onda potreba ismijavati tu mrtvu vjeru nakon 2000 godina? Ljudi, đavo se ne bori protiv ničega, a to je dobar znak, vjera je tu, znaju oni da Krist privlači i da je živ. Kad god oni ovako nešto naprave odaju nam priznanje, tu smo, postojimo, smetamo im i imaju što mrziti… zato dragi moji, ne bavimo se njima već Kristom. Iskreno, mislio sam da je sotona malo kreativniji, ovo koda su djeca pripremala, a ne moćni sotonisti.

Otvorenje kakav svijet nije vidio. To su uglavnom naslovnice brojnih portala. Točno su rekli. Do nedavno se govorilo da…

Objavljuje Stjepan BrcinaSubota, 27. srpnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 27.07.2024.