Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ključni je ogled – utakmica protiv Albanije u kojoj Vatreni nakon poraza od Španjolske nemaju pravo na kiks.

Igra se danas u Hamburgu u 15 sati pa će se u nekim školama, tvrtkama i u Saboru omogućiti gledanje utakmice. Podršku Vatrenima i ovaj će put u Hamburgu dati brojni naši navijači. 

#HRVATI U #NJEMAČKOJ SU SPREMNI ZA #VATRENO NAVIJANJE 👏 Šaljite nam vaše fotografije, sa zadovoljstvom ćemo ih objavljivati na našim stranicama 🇭🇷 #Euro2024.

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 15. lipnja 2024.

Crveno-bijeli kvadratići preplavili su Berlin, a užarena atmosfera očekuje se i u Hamburgu. Vojska navijača pristiže dan uoči nove prilike za slavlje Vatrenih.

Današnji okršaj s Albanijom, sigurni smo, pratit će se diljem Hrvatske. U nekim školama prekinut će se nastava, a poslodavci će se potruditi svojim zaposlenicima omogućiti gledanje utakmice.

– Sve svoje radne obveze ćemo nastojati prilagoditi potrebama naših zaposlenika i naših klijenata da pogledaju našu nogomentu reprezentaciju. Naravno da će svi naši ljudi nastojati pogledati utakmicu, a s druge strane naši klijenti ne smiju biti ugroženi, izjavio je Stjepan Roglić, potpredsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe.

IDEMO #HRVATSKA, #HRVATSKA ⚽️⚽️ Počelo navijačko ludilo! Pogledajte ovu fantastičnu atmosferu u Berlinu #Euro2024. 📷: Hina

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 15. lipnja 2024.

I američka veleposlanica u Hrvatskoj nada se pobjedi, navijat će za naše i uživo na utakmici protiv Italije.

– Kladim se na Hrvatsku, znam da imamo odličnu momčad, sjajnog trenera i kapetana. Hrvati će navijati diljem svijeta, idemo po pobjedu, rekla je Nathalie Rayes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj. 

Zbog utakmice će i saborski zastupnici na stanku. Ipak, predsjednik Sabora dao je priliku onima koji bi možda htjeli raditi.

– Ako ima zastupnika koji žele sudjelovati u radu da se nastavi sa radom, međutim za sada se nisu javili kandidati tako da ćemo napraviti stanku. Nemojmo sad biti licemjerni, svi gledaju utakmicu i to što nećemo sat i 45 minuta raditi neće značajno utjecati na rad hrvatskog sabora, kaže predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Ovaj put, neuobičajeno za hrvatski parlament, s odlukom je složna i oporba.

– Ja sam uvjeren da u trenutku dok hrvatska nogometna reprezentacija igra na Euru da se ništa ne prati, a kamoli politika i hrvatski sabor. Mislim da je to logična odluka, smatra Nikola Grmoja, iz Kluba zastupnika Mosta.

– Mislim da je bolje da prekinemo na dva sata nego da se zgražamo zato što nam je sabornica u tom trenutku prazna, rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin, piše Glas Hrvatske.

Navijači vjeru u uspjeh nisu izgubili, a na igračima je da se dokažu na terenu.

KOJA LJEPOTA! Ma, pogledajte ove predivne prizore iz #Dubrovnika 🇭🇷 #Vatreni #Euro2024. 🎥 Instagram/hrvat_s_ponosom i experiencedubrovnik

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Subota, 15. lipnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 19.06.2024.