Hrvatska je bolja od Albanije i to u Hamburgu mora dokazati jer ekspresno smo došli do točke kad najava utakmice stane u poklič “U boj, u boj…”.

Zazivaju se mobilizacija i ratne trube jer u Njemačku su Vatreni došli s najvećim ambicijama, a prijeti im “deportacija preko noći” ako ne počnu osvajati bodove. Nakon što su razočarali u Berlinu, popravni ispit je grub, na njemu ne postoji pravo na pogrešku. Onaj tko izgubili morat će nakon trećeg kola kući. Neodlučen rezultat ostavio bi neke nade…

Raspoloženje u taboru Vatrenih od Španjolske nalikuje vremenu na sjeveru Njemačke, kao da se iza nalazi ruka istog administratora. Malo sunca i puno kiše igraju jedno za drugim, je li vrijeme za pravo razvedravanje? Kad se radi o reprezentaciji koja je osvojila tri medalje u šest godina, logično je očekivati da će znati reagirati ako se nađe pred zidom, porušiti ga ili preskočiti, što god treba, ali otići dalje. No, prvo je pitanje koliko je Hrvatska danas velika i moćna, pišu Sportske novosti.

Znamo za mane koje je nekad skupo koštaju, a na Daliću i ekipi je da pokrpaju rupe, ušminkaju izvedbu te u Hamburgu budu dostojni svojeg rejtinga. Euro za nas u subotu nije počeo, neka krene u srijedu. Albanci su fanatični, angažirani i poletni, dobro je što ih nitko ne podcjenjuje jer željni su skinuti veliki skalp i pokazati da njihovi rezultati u kvalifikacijama nisu bili slučajni. Hrvatskoj će za pobjedu trebati više energije, strategije i odgovornosti u igri. Premda Euro zasad podsjeća na prošli kad je nakon poraza od Engleske u sljedećem susretu bilo 1:1 s Češkom, radije zazivamo katarskih 4:1 protiv Kanade.

Zlatko Dalić napravio je zahvate u sastavu i ponovno povjerenje daje Bruni Petkoviću. Nastojat će dominirati te kroz pas i tako stvarati šanse. Hoće li se uspjeti nametnuti Albancima? Po imenima naših igrača svakako bi morali, no ne igraju imena..

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu protiv Albanije. Bit će promjena u sustavu; Hrvatska ide odlučno po prvu pobjedu na Euru! Sretno Vatreni! #Euro2024 Hrvatski nogometni savez

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Utorak, 18. lipnja 2024.

Vjera u Petkovića

Ante Budimir ima najmanji kredit kod izbornika. Prvi je zamijenjen u Berlinu i čekat će šansu iz drugog plana. Dalić je bio kritičan prema Petkoviću zbog jedanaesterca na utakmici sa Španjolskom koji je izveo iako nije trebao, no to očito nije poljuljalo izbornikovo povjerenje u Dinamova napadača. Andrej Kramarić druga je špica od koje se očekuje da koristi međuprostor i bude otrov za albansku obranu koja je slabiji dio igre sastava Brazilca Sylvinha.

U #Hamburgu su “kruh zarađivali” i brojni hrvatski nogometaši, ali i treneri… preporučamo, jako zanimljivo za pročitati

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeUtorak, 18. lipnja 2024.

Zapravo, momčad za Albaniju Dalić je imao u nacrtu još početkom priprema kad je postavio sastav u prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Makedonijom. Tada nisu igrali Modrić i Brozović, ali u prvih jedanaest bili su Perišić i Petković, koji sada figuriraju kao igrači kojima je sklon dati povjerenje. Nitko nije izbačen isključivo zbog igre i izgubljene utakmice od Španjolske, iako ne treba isključiti mogućnost da bi izbornik ostao kod istog sastava da je dobio La Roju.

POGLEDAJTE VIDEO! “Vatreni” su trenirali u svojoj bazi u Neuruppinu kako bi iza “zatvorenih” vrata izbrusili taktiku za možda i ključni ogled protiv Albanije

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeUtorak, 18. lipnja 2024.

Očekivani sastav: Livaković – Juranović-Šutalo-Gvardiol-Perišić-Brozović-Modrić-Kovačić-Kramarić-Majer-Petković.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 19.06.2024.