Od 3. do 9. lipnja u zagrebačkom Domu sportova održat će se jaki međunarodni stolnoteniski turnir WTT Contender Zagreb 2024. na kojem će nastupiti više od 200 igrača iz 40 zemalja svijeta.

Na turniru će nastupiti i najbolji hrvatski stolnotenisači. U muškoj pojedinačnoj konkurenciji u glavnom ždrijebu već od ranije je Tomislav Pucar, a ‘wildcard’ od organizatora dobili su Andrej Gaćina, Filip Zeljko i Frane Kojić, dok će kroz kvalifikacije svoju sreću tražiti Ivor Ban, Borna Petek, Leon Benko i Ivan Hencl.

U ženskoj konkurenciji pozivnicu domaćina dobile su Ivana Malobabić, Hana Arapović i Lea Rakovac, dok će sreću kroz kvalifikacije tražiti Mateja Jeger Majstorović, Andrea Pavlović i Dora Ćosić.

Tri dodatna wildcarda dodijeljena su i u konkurenciji parova. Tako ćemo kod muških parova nakon dulje vremena opet na djelu vidjeti suradnju Tomislava Pucara i Darka Jorgića. Hrvatsko-slovenski par je na Europskom prvenstvu u Varšavi 2020. zaustavljen u četvrtfinalu. Kod djevojaka u glavnom ždrijebu parova su Hana Arapović i Ivana Malobabić, a kod mikseva Ivor Ban i Hana Arapović

“U Zagrebu nas i ove godine očekuje sjajan stolni tenis. Do početka Olimpijskih igara ostalo je još svega nekoliko turnira i love se zadnji bodovi. Prošle godine smo imali Kineze, što se rijetko događa, no i ove godine će konkurencija biti vrlo jaka, bit će važno imati i sreće u ždrijebu. Pogotovo za cure koje još love olimpijske vize, dok su dečki to već uspjeli,” kazao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac.

Nagradni fond zagrebačkog turnira je oko 80.000 eura, a igrat će se u Domu sportova. Prvi nositelj u muškoj konkurenciji je Japanac Tomokazu Harimoto, deveti igrač svijeta, dok u ženskoj konkurenciji listu predvodi njegova sunarodnjakinja i peta igračica svijeta Hina Hayata.

Direktor turnira Renato Čengić je otkrio kako će to biti posljednje natjecanje prije početka obnove ove sportske dvorane.

“Ovo je zadnje natjecanje u Domu sportova jer uskoro počinje obnova. Prva tri dana su na rasporedu kvalifikacije, a od 6. lipnja kreće glavni ždrijeb,” kazao je.

Među hrvatskim igračima koji će braniti hrvatske boje su Andrej Gaćina i Filip Zeljko, obojica se slažu kako je užitak igrati pred domaćim navijačima.

“Više ne sjećam koji je ovo moj nastup u Zagrebu. U prošlosti nisam dobro prolazio, nadam se da će ovaj put biti bolje. Zdrav sam i u dobroj formu, bitno mi je da dam sve od sebe,” kazao je Gaćina, dok je Zeljko dodao: “U nedjelju sam imao zadnji meč u Bundesligi, u dobroj sam formi i spreman sam.”

Andrea Pavlović je istaknula kako joj je čast igrati na tako jakom turniru.

“Drago mi je da smo se uspjele okupiti, zajedno smo trenirale i siguran sam da će cure dati sve od sebe,” poručila je Pavlović.

Izbornik muške reprezentacije Neven Karković je dodao kako “zagrebački turnire ima posebnu draž”.

“Uvijek našim igračima podiže ambiciju i motivaciju, a meni je najvažnije da su svi spremni i zdravi,” istaknuo je dok je izbornik ženske reprezentacije Dragutin Šurbek naglasio kako će djevojke u Domu sportova loviti i bodove za Pariz.

“Ivana Malobabić i Hana Arapović su u Argentini, skupljaju bodove za OI. Ivana je trenutno unutra, ali to mora potvrditi. Cure su u dobroj formi, dobro ćemo se pripremiti,” kazao je.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 28.05.2024.