Autor: CroExpress

U HKZ Stuttgart-Bad Cannstatt ovaj se tjedan održava Tjedan knjige. Kako nam javlja pastoralni referent župe Ivan Bošnjak, tjedan je izuzetno uspješan, a kod djece je pobuđen interes za knjigu.

Tako su 22. travnja 56-ero osmaša upoznali oca hrvatske književnosti Marka Marulića i njegovu Juditu, zatim Cervantesa i njegov roman Don Quiote, Shakespearea i njegove drame… Na nešto ozbiljniji način isto je predstavljeno i za više od trideset odraslih.

Dan nakon, 23. travnja, na Svjetski dan knjige, 57-ero djece prezentiralo je svoje najdraže knjige. Postavljena je i izložba njihovih radova na tu temu. Djeca su upoznala knjige za djecu Ivane Brlić-Mažuranić: Priče iz davnine, Šegrt Hlapić, Šuma Striborova, Regoč…

U nedjelju, 24. travnja održana je premijera predstave ‘Cigle sv. Elizabete’, dramske družine Putujuća scena. U šaljivom igrokazu Vida Baloga i režiji Gordane Bećirević uživalo je 125 gledatelja, među kojima i fratri, učiteljice, viđeniji Hrvati Stuttgarta…

Iduće subote, 30. travnja, na Međunarodni dan Biblije, u suradnji s Institutom za daljnje obrazovanje biskupije Rottenburg-Stuttgart, održat će se skup na koji se zasad prijavilo 60 ljudi iz 20 različitih nacija. Tema dana bit će knjiga o Ruti.


Datum objave: 26.04.2016.