Autor: CroExpress

Na zamolbu Kulturne zadruge KUGA u Velikom Borištofu (KUlturna zadruGA), Veleposlanstvo RH u Beču poklonilo je 156 naslova hrvatskih autora/hrvatskih izdavača iz fundusa od 196 knjiga dobivenih sukcesijom od bivšeg Jugoslavenskog kulturnog centra u Beču.
Predaja ove nedvojbeno vrijedne i za buduće čitatelje zanimljive i korisne zbirke hrvatskih knjiga bila je u subotu, 9. travnja 2016. u prostorima Kulturne zadruge KUGA. Za tu su prigodu domaćini pripremili prijem i svečanost u okviru koje je veleposlanica RH, dr. sc. Vesna Cvjetković predala knjige. 
Na svečanosti su uz veleposlanicu Cvjetković sudjelovali dr. sc. Zdenka Weber iz Velposlanstva u Beču, načelnik Velikog Borištofa Rudolf Berlakovich i mještani ovog sela kao i brojni predstavnici gradišćansko-hrvatskih udruga te pjevačkih i tamburaških društava, koji su srdačno pozdravili hrvatsku veleposlanicu Cvjetković pri njenom prvom boravku u njihovom mjestu. U ime domaćina dočekala ju je dr. Gerlinda Stern-Bauer, predsjednica KUGE. 
Vođenje kroz program bilo je u nadležnosti mladog moderatora Floriana Pauera, a tom je prigodom nastupio i Tamburaški orkestar mladih pod ravnanjem mr. Gisele Csenar.

Datum objave: 12.04.2016.