Na poziv fra Željka Bakovića, župnika i voditelja Hrvatskih katoličkih zajednica Freudenstadt, Nagold i Calw, ansambl Kolbe boravio je od 16. veljače do 18. veljače u Njemačkoj te izveo svoj hit mjuzikl “Tamo gdje je ljubav”.

Fra Željko Baković, kao duhovnik Ansambla, predvodio je duhovnu obnovu za spomenute zajednice.

Mjuzikl “Tamo gdje je ljubav” osvojio je srca svih prisutnih svojom emotivnom i dubokom pričom o izazovima suvremene obitelji te pružanjem jasnog i konkretanog kršćanskog odgovora na te izazove.

Publika je nagradila glumce i cijeli Ansambl velikim ovacijama.

Ovaj mjuzikl, osim što doseže vrhunsku umjetničku razinu, predstavlja i veliki evangelizacijski poduhvat jer hrabro prokazuje zlo u svim njegovim oblicima te ističe važnost obiteljskog i duhovnog života s Bogom.

Svečano euharistijsko slavlje u nedjelju označilo je kraj ove jedinstvene duhovne obnove koja je uključivala i izvedbu kršćanskog mjuzikla. Ansambl Kolbe još jednom je potvrdio svoju ulogu apostola nove evangelizacije. Na svetim misama pjevao je objedinjeni zbor iz sve tri hrvatske zajednice.

Nakon uspješne praizvedbe i premijere mjuzikla “Tamo gdje je ljubav” u rujnu 2023. godine, ovo je prvo gostovanje ansambla Kolbe s ovim mjuziklom u Njemačkoj. U veljači, ožujku i travnju, ansambl Kolbe ima planirane izvedbe mjuzikla “Tamo gdje je ljubav” u dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu, a također su planirana i druga gostovanja.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.02.2024.