U svijetu obilja i materijalnog napretka, rijetko što može nadmašiti snagu ljudskog srca koje teži prema dobroti i solidarnosti.

Nedavni čin Hrvatskog kulturnog društva Mala Kapela Essen, koji je doniralo 2.985 eura udruzi Kap Ljubavi iz Tomislavgrada, nije samo čin ljubaznosti; to je izraz čiste ljubavi prema čovjeku.

Ova gesta humanosti nije stala na financijskoj potpori. Hrvati iz Essena pokazali su svoju velikodušnost još jednom akcijom, darujući udruzi Kap Ljubavi bolničke krevete. Njihov trud i predanost ne samo da će olakšati život potrebitima, već će im pružiti osjećaj nade i podrške u teškim vremenima.

Udruga Kap Ljubavi, koja se vodi pod palicom fra Joze Radoša Đoke, svojim humanitarnim radom osvjetljava tamne kutke zapadne Hercegovine i Bosne, pružajući pomoć onima koji je najviše trebaju. Njihova predanost i nesebičnost potiču zajednicu na zajedništvo i brigu jednih o drugima.

Ovi divni činovi pokazuju da ljubav i suosjećanje ne poznaju granice. Hrvati u Essenu su demonstrirali ne samo svoju povezanost s domovinom, već i svoju spremnost da pruže pomoć i podršku ma gdje god je potrebno. Njihova velikodušnost osvjetljava staze drugima, potičući nas da se sjetimo snage zajedništva i humanosti.

Priča o donacijama Hrvatskog kulturnog društva Mala Kapela Essen udruzi Kap Ljubavi nije samo priča o novcu ili krevetima. To je priča o ljudskoj povezanosti, o srcima koja kucaju ujedinjena u ljubavi i brizi za druge. Dok god postoje ljudi poput fra Đoke i ovih divnih Hrvata u Essenu, potrebni nikada neće biti sami.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 13.02.2024.