Četvrta Ski Alka održana je na ŠRC Adria Ski u Kupresu. Za slavodobitnika 4. Ski Alke natjecalo se 17 ski alkara, a počasnu titulu slavodobitnika osvojio je Zlatko Ugrin.

Na početku samog natjecanja prethodila je ceremonija po uzoru na Sinjsku Alku. Nakon svečanog mimohoda odnosno spusta na skijama, kod svečane tribine intonirana je Lijepa naša, a potom je ski alkarski vojvoda, nakon prigodnog govora, proglasio četvrtu Ski Alku otvorenom. Nakon toga, ski alkari su se premjestili na startnu poziciju, a poslije alkarskog zova trubom sa starta su krenuli ski alkari jedan za drugim.

U prvoj trci alkari su više promašili ili uboli „uništa“ dok se u drugoj i trećoj trci natjecanje lagano zahuktavalo.

Neizvjesnost je pratila cijelu treću utrku dok slavodobitnik nije pogodio sridu osvojivši najviše punata, što je izazvalo erupciju oduševljenja među publikom, te je time četvrta Sinjska Alka na skijama dobila svoga slavodobitnika.

Prigodne poklone slavodobitniku uručili su čelni ljudi gradova prijatelja Miro Bulj i Zdravko Mioč. Uz dobre domaćine, gledatelje koje je lijepo vrijeme namamilo na staze Adria Ski, nazočni su bili i brojni gosti iz Sinja, prenosi Kupreški radio.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.02.2024.