Autor: Z.S.

Kanadska Hrvatica Goldie Smitlener (69), umjesto u mirovinu, otisnula se u filmske vode. Smitlener je nedavno producirala film ‘Stolen Path’ koji je već osvojio nekoliko festivalskih nagrada. Snimila ga je djelomično i u Hrvatskoj. Prvo, pogledajte trailer za film:



Obitelj Goldie Smitlener u Kanadu je preselila iz Hrvatske kada je bila vrlo mlada. Priču ispričanu u filmu pročitala je još dok je živjela u Hrvatskoj.

‘Bila je to tako lijepa, delikatna ljubavna priča da je nikad nisam mogla zaboraviti’, kaže Goldie.

Na tu je priču mislila godinama i u nekoliko navrata pisala filmske scenarije. Tek se sada odlučila snimiti film, čija je zvijezda njena unuka Daniela.

‘Prva stvar koja mi je pala na pamet je bila da će me kćer, Danielina mama, ubiti obje’, kaže Goldie za Vancouver Sun.

‘Kada smo obavili prva snimanja i montirali to, bio je to najgori film ikad. Geldali smo ga, a kćer mi je rekla: Nisam li ti rekla? Rekla sam joj: Jesi, ali još nismo gotovi. Ponovno smo snimili 70 posto scena. Potrošila sam sve što sam imala na to’, priča Goldie.

Za film je dobila, između ostalih, nagradu za najbolji dugometražni film Canada Independent Film Festvala u Montrealu.

‘Svaki dan, od jutra do mraka, kad god imam vremena, posvećeno je ovom filmu. Mislila sam da je teško snimiti film. Sad vidim da je njegovo reklamiranje još teže’, zaključuje ova baka iz Vancouvera.

Datum objave: 06.04.2016.