U prostorijama Kluba žena Udruge Hrvata BiH “Prsten” i Hrvatske paneuropske unije u Zagrebu, održana je tribina pod nazivom “Europski put Bosne i Hercegovine”.

Skup je okupio brojne predstavnike diplomatskog, znanstvenog i kulturnog života, a svoje stručne perspektive podijelili su istaknuti govornici.

Među uvodnim govornicima na tribini istaknula se veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, Elma Kovačević-Bajtal, koja je naglasila važnost europskog puta Bosne i Hercegovine te potrebu za zajedničkim naporima u ostvarivanju ciljeva na tom putu. Znanstvena savjetnica u Institutu za istraživanje migracija, Vanda Babić-Galić, pružila je uvid u migracijske aspekte i njihov utjecaj na procese europske integracije.

EUROSPKI PUT BiH U organizaciji Kluba žena Udruge Hrvata BiH “Prsten” i Hrvatske paneuropske unije u Zagrebu održana je…

Objavljuje HRVATSKA MATICA ISELJENIKASrijeda, 17. siječnja 2024.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Nikola Čiča, izrazio je podršku suradnji i jačanju veza između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ističući kulturnu povezanost i zajedničku povijest. Profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Božo Skoko, pridonio je raspravi o političkim aspektima europskog puta te naglasio važnost dijaloga i suradnje.

Tribina je održana u iznimno pozitivnom ozračju, a posebno je simbolična jer se dogodila na dan 32. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnice završetka mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja. Sudionici su se složili da je suradnja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine ključna za jačanje stabilnosti i prosperiteta regije te ostvarivanje zajedničkih europskih ciljeva.


Autor: CroExpress/Hrvatska matica iseljenika Datum objave: 18.01.2024.