Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate iz RH, Zvonko Milas, sastao s predstavnicima Hrvatskog doma Antofagasta iz Čilea kako bi raspravili ključne teme i inicijative vezane uz hrvatsku zajednicu u Južnoj Americi.

Marko Anton Yakšić Sierra, predsjednik Hrvatskog doma Antofagasta, predstavio je raznolike aktivnosti hrvatske zajednice u regiji, s posebnim naglaskom na pitanja vezana uz podučavanje hrvatskog jezika i očuvanje hrvatskih običaja među mlađim generacijama.

Državni tajnik Milas izrazio je zahvalnost za predanim radom jednog od najstarijih kulturnih društava u Južnoj Americi.

Tijekom susreta, državni tajnik upoznao je predstavnike Hrvatskog doma s projektima i programima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Poseban fokus razgovora bio je na inicijativama usmjerenim prema mladima u hrvatskom iseljeništvu.

Državni tajnik Zvonko Milas u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH ugostio predstavnike Hrvatskog doma Antofagasta iz Čilea
Foto: hrvatizvanrh

Milas je iskazao i punu podršku njihovim budućim projektima i inicijativama koje će pridonijeti očuvanju identiteta hrvatske zajednice u Čileu, te im čestitao na velikoj 130. obljetnici, koju će dom proslaviti tijekom ove godine. Istaknuo je važnost dugovječnosti i kontinuiranog doprinosa Hrvatskog doma Antofagasta kulturnom bogatstvu i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

Ovaj susret predstavlja važan korak prema jačanju veza između hrvatske zajednice u Čileu i domovine, potičući razmjenu ideja, iskustava i podršku u očuvanju hrvatskog identiteta među generacijama.

Državni tajnik Zvonko Milas sastao se danas s predstavnicima Hrvatskog Doma Antofagasta🇭🇷 🇨🇱 🤝 Marko Anton Yakšić…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeUtorak, 9. siječnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 10.01.2024.