U subotu, 9. prosinca, članovi misijskih grupa Hrvatske katoličke misije Koblenz okupili su se kako bi sudjelovali u tradicionalnom adventskom hodočašću.

Ovogodišnje odredište bilo je prekrasni grad Bonn, koji je postao središnje mjesto duhovne i zajedničke proslave.

Hodočašće je započelo na glavnom željezničkom kolodvoru u Koblenzu, gdje je vesela skupina krenula vlakom prema Bonnu. Putovanje vlakom proteklo je u ozračju međusobnog druženja i srdačnih razgovora, stvarajući toplu atmosferu među sudionicima.

Po dolasku u Bonn, hodočasnici su se uputili prema središnjoj bonskoj crkvi, Bonner Munster-Basilici, remek-djelu gotičko-romaničke arhitekture izgrađenoj između 11. i 13. stoljeća. Nakon molitve i upoznavanja s poviješću bazilike, grupa je nastavila svoj put do adventskog sajma.

Uživanje u adventskoj atmosferi sajma bilo je popraćeno okrjepom, a nakon duhovne i tjelesne okrijepe, hodočasnici su istraživali ulice grada Bonna, koji je nekada bio glavni grad Zapadne Njemačke.

Završetak obilaska grada označen je molitvom u crkvi i zajedničkim fotografiranjem kao trajnom uspomenom na ovo posebno iskustvo. Druženje se nastavilo u obližnjem restoranu gdje su uz hranu, piće, smijeh i razgovor produbljivali svoje međusobno poznavanje i zajedništvo.

Unatoč dosadnoj kiši koja je pratila dio njihovog puta, članovi su izrazili radost što im ništa nije moglo pokvariti izvrsno raspoloženje i ovo predivno hodočašće. Kasnije su se, puni dojmova, vlakom vratili u Koblenz u kasne večernje sate, obećavajući da će i iduće godine nastaviti ovu lijepu tradiciju.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.12.2023.