Današnji potpis označava poseban trenutak u karijeri Nike Sigura, mladog Hrvata iz Kanade, koji je postao standardni član mlade hrvatske nogometne reprezentacije.

O Nikinoj životnoj priči smo već pisali, a svoje snove je ostvario na izuzetno nepredvidiv način. Današnji potpis predstavlja veliku nagradu za sav njegov trud, uporni rad i slijedjenje vlastitih snova. Vjerujemo da ćemo ga vrlo brzo vidjeti i na Dalićevom popisu jer uistinu pokazuje strašan potencijal.

Nakon potpisa, za službenu stranicu Hajduka, Sigur je rekao: “Sretan sam što sam potpisao novi ugovor s najvećim hrvatskim klubom. Uzbuđen sam zbog svega onoga što je pred nama. Moja želja je da postanemo prvaci. Ostvario mi se san kada sam zaigrao za prvu momčad Hajduka. Zadovoljan sam što sam tu. Bilo je teško, ali dat ću sve od sebe da budem još bolji. Hvala navijačima, puno mi znači njihova podrška. Mogu im obećati da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve,” kazao je Sigur nakon potpisa ugovora.

Iz Hajduka su također kazali: “Niko Sigur je posredovanjem Hajduka iz Kanade stigao na probni period u naš klub partner Kalcer Radomlje, gdje je pokazao kvalitetu i zadržao se pola godine. Nakon toga, prebačen je u našu Akademiju, odnosno juniorsku momčad. U kratkom roku, zbog njegovih nogometnih kvaliteta, psiholoških karakteristika i odličnih motoričkih sposobnosti, prebačen je u prvu momčad. Radi se o izrazito polivalentnom profilu igrača čija je osnovna pozicija desni bek, a alternativna zadnji vezni, gdje također može vrlo kvalitetno odigrati i odgovoriti svim taktičkim zahtjevima. To treneru daje dodatne mogućnosti korištenja igrača na više pozicija u različitim sustavima igre. Niko konstantno pokazuje progresiju kvalitete igre, ali i izražen pobjednički mentalitet te ogromnu želju za radom i napredovanjem. Uz sve nabrojano, igrač posjeduje ogromno samopouzdanje, visoku razinu kompetitivnosti i generalno sve elitne psihološke karakteristike,” kazao je ovom prilikom sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius.

Sigur nije jedini Hrvat iz iseljeništva u Hajdukovoj akademiji “Luka Kaliterna”

U Hajduku “cvjeta” još jedan mladi Hrvat iz iseljeništva, a zove se Noa Skoko, koji dolazi iz Australije. Bio je jedan od najmlađih, ali i najboljih prošle godine kada su “Bili tići” igrali finale Uefine Youth League. Standardni je reprezentativac Hrvatske U 17 reprezentacije. I njega ćemo sigurno u dogledno vrijeme ugledati na velikoj sceni.

Niko Sigur, kanadski Hrvat koji je postao standardni mladi hrvatski reprezentativac, potpisao je novi ugovor s Hajdukom
Foto: screenshot, Hajduk Digital

Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 30.11.2023.