Autor: Hina/CroExpress

Belgijska televizija RTBF objavila je u srijedu ujutro da joj je iz policijskih izvora potvrđeno da je jedan od braće El Bakravi aktivirao bombu u zračnoj luci Zaventem, a drugi u stanici metroa Maelbeek.

RTBF je ranije objavio da su braća Kalid i Ibrahim EL Bakravi bombaši samoubojice, koji se vide na snimci sigurnosnih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci prije eksplozija. Prema novoj informaciji, to bi značilo da je na snimci samo jedan od braće El Bakravi, a ne obojica.
Te informacije nisu službeno potvrđene, a ministar unutarnjih poslova Jan Jambon je rekao da policija ne žele otkrivati pojedinosti kako ne ugrozila istragu.
Braća Kalid i Brahim El Bakravi otprije su poznati policiji, ali zbog kriminala, a ne terorizma.
Jedan od njih, Kalid, unajmio je pod lažnim imenom stan u općini Forest, iz kojeg je prije nekoliko dana pucano na policiju kada je došla obaviti pretres. Kalid je navodno unajmio i skrovište u gradu Charleroi, u kojem su pripremani teroristički napadi u Parizu, 13. studenoga prošle godine.
Ovo otkriće, ako bude potvrđeno, govori o izravnoj vezi pariških atentata s napadima u Bruxellesu, kao i s pucnjavom u Forestu koja je prethodila uhićenju Salaha Abdeslama, jednog od sudionika napada u Parizu.

Datum objave: 23.03.2016.