Autor: Z.S.

Hrvat iz Züricha Ante Babić napravio je sjajan video spot o Dalmaciji koji ovih dana ‘osvaja’ medijski prostor u Hrvatskoj i šire. Tko je zapravo Ante?
Ovaj 28-godišnjak fotografijom i videografijom bavi se iz ljubavi; za život zarađuje kao arhitekt. Njegov je otac prije više od 30 godina preselio u Švicarsku. Ondje se rodio i Ante te tamo živi cijeli život.

– U Hrvatsku dolazim koliko god mogu. Uglavnom ljeti, na dva-tri tjedna – kaže nam.

Podsjetimo, Ante je prije nekoliko mjeseci objavio video spot o Hrvatskoj koji je bio izuzetno uspješan, a slično se dogodilo i s najnovijim spotom o Dalmaciji, koji je nastao tijekom prošlogodišnjeg ljetovanja. Pitali smo Antu što bi Hrvatska trebala napraviti kako bi, osim prirodnih ljepota koje osvajaju turiste diljem svijeta, trebala učiniti kako bi konačno i standardu hrvatskih građana divili, kao što se divimo prirodnim ljepotama?

– Nažalost, ima tu puno stvari koje se treba popraviti. Ali, trudom i voljom sve se može postići. Dug je put, ali standard se može podići. Treba vjerovati i prema tome i raditi – smatra Ante.

Kako nam kaže, u planu ima još puno ovakvih video spotova. Detalje još ni sam ne zna, ali ove godine, vjeruje, publika može očekivati još najmanje tri video uratka o Hrvatskoj.

Mi ih jedva čekamo, a u međuvremenu vam donosimo Antine video uratke o zemlji u kojoj živi – Švicarskoj. Obavezno pogledajte!

https://www.youtube.com/watch?v=xupTFubdPxU

Datum objave: 14.03.2016.