Turistička zajednica Grada Crikvenice i ove je godine nagradila vjernost dugogodišnjih gostiju.

U utorak, 1. kolovoza, direktorica Marijana Biondić je s još dvjema predstavnicama TZG Crikvenice, kao i s novinarima, posjetila iznajmljivačicu Đurđicu Jendrašić u Dramlju. Njezina gošća, Heidi Kalb, tridesetu godinu zaredom dolazi svojoj iznajmljivačici po dozu mira i opuštanja. Iz gradića Rothenburg ob der Tauber na zapadu Bavarske, Heidi je sa svojim partnerom Jürgenom došla u Dramalj drugi put ove godine. Njima se veseli i Đurđičin pas, koji već prepoznaje i zvuk Heidinog automobila.

„Redovito se družimo s domaćinima i njihovim gostima, čujemo se telefonskim putem i šaljemo fotografije. Ovdje nas svi već poznaju – susjedi, trgovci u dućanu, konobari na plaži,“ kaže Heidi. Njezina očaranost Rivijerom Crikvenica seže u doba dok je bila djevojčica, a 1993. godine u Dramalj je stigla po preporuci, nakon što u Crikvenici nije bilo adekvatnog smještaja. Zanimljivo je da uvijek preferira istu sobu te pije iz istih šalica.

„Imamo mnogo domaćih i stranih turista koji se iznova vraćaju, ali Heidi i Jürgen su kao dio obitelji,“ kaže Đurđica Jendrašić, žena koja kroz turistički biznis uspješno plovi više od 40 godina.

Nakon Dramlja smo se zaputili u Selce kod iznajmljivača Dražena Antića.

Bračni par Harald i Dagmar Bjick već 51 godinu ljetuju u Selcu, od toga su 23 godine kod iznajmljivača Antića.

Ovi sedamdesetrogodišnjaci iz Lübecka, lučkog grada na južnoj obali Baltičkog mora, samo su jedne godine propustili doći u Selce, i to zbog obiteljskih obaveza. Bjickovi navode kako je svugdje lijepo, ali u Selcu najljepše.

„Prošli smo Tajland, Indoneziju, cijelu istočnu Aziju, ali ovdje nam je ipak najljepše. Cijela ova regija je fenomenalna. Najčešće dolazimo polovicom srpnja te ostajemo mjesec dana. Upravo je sada najbolje vrijeme za ljetovanje jer ima najmanje bure. Jako smo zadovoljni s domaćinom koji se brine o nama,“ govore Harald i Dagmar. Što se dnevne rutine tijekom najdražeg doba godine tiče, ona je za ovaj par uvijek slična – svakodnevna vožnja vlastitim brodom, okrijepa u provjerenim restoranima s ribljim specijalitetima i morskim plodovima te druženje s mnogobrojnim prijateljima koje su stekli u Selcu, posebno s onima koji u mjestu ljetuju u isto vrijeme kada i oni.

„U zadnjih pedeset godina Selce se dosta promijenilo. Nekoć je to bilo mirno ribarsko mjesto u kojem se moglo prenoćiti. Sada se radi o pravom turističkom mjestu – izgradilo se mnogo kuća i apartmana, a i turista je neusporedivo više,“ govori Dagmar.

Direktorica Biondić je darovala i domaćine i njihove goste uz zahvalu i najiskrenije želje da se ova vjernost crikveničkoj rivijeri nastavi.


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 05.08.2023.