U Zagrebu se od 25. do 28. srpnja, održavaju V. Hrvatske svjetske igre, amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati izvan Republike Hrvatske i njihovi potomci iz 26 zemalja svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive.

Otvaranje V. Hrvatskih svjetskih igara uz prigodan program i brojne uzvanike, održalo se u Kino dvorani Forum i dvorani Pauk u Studentskom domu Stjepan Radić.

“Naši iseljenici su veleposlanici hrvatske kulture i identiteta, a njihova predanost u očuvanju hrvatske kulture, jezika i tradicije te njihovo prenošenje sljedećim naraštajima zaslužuje posebno priznanje.

Vlada Republike Hrvatske prepoznaje važnost potpore Hrvatima izvan Domovine, u svrhu poboljšanja njihova položaja, kvalitete života, njegovanja hrvatskog identiteta i povezanosti s Hrvatskom te je od 2016. godine za različite namjenske projekte izdvojila oko 340 milijuna eura”, naglasio je u obraćanju ministar Grlić Radman.

Pogledajte fotogaleriju.

V. Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati izvan Republike Hrvatske i njihovi…

Objavljuje Ministarstvo vanjskih i europskih poslovaUtorak, 25. srpnja 2023.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.07.2023.