Autor: Hina/CroExpress

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova osudilo je u petak napad na gvardijana franjevačkog samostana u vojvođanskom mjestu Bač i zatražilo da počinitelj bude kažnjen.

‘Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje napad, koji se dogodio 26. veljače 2016. u bačkom Samostanu Uznesenja blažene Djevice Marije, na gvardijana fra Josipa Špehara. Očekujemo da će počinitelj ili počinitelji biti odgovarajuće kažnjeni’, navodi se u priopćenju MVEP-a.
Policija je uhitila osobu za koju vjeruje da je u noći na petak napala i opljačkala fra Josipa Špehara u vojvođanskom mjestu Baču i teško ga ozlijedila. Policija je priopćila da je kod osumnjičenog pod inicijalima Đ.P. pronašla ukradene crkvene relikvije i novac te da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.
Vlasti u Baču tvrde da se radi o napadu čiji je jedini motiv pljačka dok su predstavnici hrvatske manjine Demokratski savez Hrvata Vojvodine rekli da ovo nije osamljen slučaj te da napadi na predstavnike Katoličke crkve ili Hrvata imaju elemente zločina motiviranih i mržnjom prema Hrvatima.

Datum objave: 27.02.2016.