U nedjelju Dobrog pastira, 30. travnja, u crkvi St. Johannes Nepomuk – Kloppenheim i u crkvi St. Bonifatius u Hrvatskoj katoličkoj misiji Giessen, održano je svečano slavlje sakramenta Prve svete pričesti.

Na ovaj važan događaj, 23 kandidata – sedam djevojčica i šesnaest dječaka – su se pripremali redovitim pohađanjem župnog vjeronauka, a u tjednu prije proslave su zajedno sa svojim roditeljima pristupili sakramentu svete ispovijedi.

Svečane mise su počele ulaznom procesijom koju je predvodio župnik i voditelj ove zajednice, fra Ivan Jaković. Prvopričesnici su aktivno sudjelovali u misi, recitirajući prigodne pjesme, te čitajući Božju riječ, molitvu vjernika i prinose darova, zajedno sa svojim roditeljima.

Fra Ivan Jaković i Kornelija Jerković su se pobrinuli da ovaj radosni dan bude ispunjen crkvenim pjesmama, prigodnim recitacijama i zahvalnim pjesmama roditeljima, koji su od mnogih izmamili suze radosnice. Glazbenik gospodin Kruno Sarajlić je animirao sveta misna slavlja sa skladnim sviranjem i pjevanjem zbora.

Na kraju mise, fra Ivan je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji, čestitao je roditeljima i djeci, te su prvopričesnicima uručeni prigodni pokloni. Nakon zajedničkog fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima kućama da nastave slavlje u krugu svojih obitelji.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.05.2023.