Hrvatska katolička misija Koblenz hodočastila je u subotu, 29. travnja u stari njemački grad Trier, što je već postala tradicija za ovu zajednicu.

Hodočašće je organizirano povodom biskupijskih dana koji se održavaju svake godine nakon Uskrsa. Put je započeo ispred biste blaženog kardinala Stepinca, zaštitnika misije, a članovi su krenuli u dva autobusa prema Trieru, gdje su stigli oko 15:30 sati. U pratnji molitve, pjesme i druženja, članovi su imali priliku upoznati povijest ovog prekrasnog grada te razgledati stare gradske jezgre.

Kada su stigli pred katedralu, ušli su u procesiju slijedeći zastavu koju su nosili najmlađi članovi. Sveta Misa koju je u punoj katedrali predvodio pomoćni trierski biskup Gebert, uz koncelebraciju svih voditelja stranih misija u biskupiji Trier, bila je prekrasna i pokazala je bogatstvo raznolikosti kultura, jezika i naroda, koje se ovako lijepo mogu rijetko gdje sresti kao u Crkvi.

Nakon svete Mise uslijedila je procesija do kapelice sa relikvijom, tijekom koje je cijela katedrala pjevala na hrvatskom jeziku “Kraljice neba raduj se”. Na kraju druženja na trgu ispred katedrale, članovi su se uputili nazad prema autobusima koji su ih sretno dovezli natrag u Koblenz u kasnim večernjim satima. Prije rastanka, u dorištu crkve, svi zajedno su popili oproštajno piće uz zvuke tamburice i obećanje da će se ovakvo putovanje uskoro ponoviti.


Autor: CroExpress Datum objave: 30.04.2023.