Generalni konzul Vladimir Duvnjak sudjelovao je na svečanom domjenku u povodu 75. godišnjice osnutka udruge Europa-Union Bayern, na poziv bavarske ministrice za europske i međunarodne poslove Melanie Huml.

Udruga Europa-Union Bayern je nadstranačka i proeuropska organizacija građanskog društva koja se zalaže za ujedinjenu, federalnu, demokratsku i miroljubivu Europu pod krilaticom “jedinstvo u raznolikosti”.

Na svečanom domjenku, koji je okupio više od 250 pozvanih gostiju, među kojima su bili 20-ak zastupnika iz europskog i bavarskog parlamenta, 20 diplomatsko-konzularnih predstavnika i 8 bavarskih gradonačelnika, generalni konzul Duvnjak imao je priliku upoznati se s radom udruge Europa-Union Bayern te razgovarati s brojnim visokim dužnosnicima.

Ova svečanost predstavljala je priliku za jačanje veza između Hrvatske i Bavarske te ukazala na značaj suradnje između država članica Europske unije. Generalni konzul Vladimir Duvnjak izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom događaju i naglasio važnost jačanja suradnje Hrvatske s drugim državama članicama EU.


Autor: CroExpress Datum objave: 28.04.2023.