Autor: Z.S.

Zainab Salem (24) iz švedskog Malmöa nije uopće razmišljala – u trenutku kad je naoružani kradljivac ušao u njenu trgovinu, na njega je bacila slatkiše koji su joj se našli pod rukom i potrčala prema njemu. Dok je trčala, vrištala je kako bi dozvala brata. Zajedno su uhvatili 17-godišnjeg lopova na ulici i doveli ga natrag u trgovinu.

– Uperio je pištolj prema meni. Prvo sam se sagnula. Onda sam uzela slatkiše i bacila ih na njega prije nego sam otrčala na drugu stranu pulta – rekla je Zainab za The Local. Kako kaže, nije imala vremena razmišljati. Iako je učinila nešto vrlo opasno, ovo je već treći put u pet mjeseci kako joj prijete oružjem i, kaže, dosta joj je toga.

– Mislim da je policija bila šokirana kad su čuli što sam napravila. Bio je to čisti adrenalin. Bila sam sretna, naravno, iako mislim da pištolj nije bio napunjen, ali jednostavno sam umorna od toga. Uvijek se obrušavaju na ljude manje od sebe – kaže Salem, 160 centimetara visoka djevojka od 40-ak kilograma.

– Nisam to željela više trpjeti. Prijetili su mi šipkom, sjekirom i pištoljem. Sada sam rekla da je dosta. Dečko je rekao da ima dugove i da je to zato učinio. E pa, možda će idući put pokušati naći posao – zaključuje ova djevojka. 

Datum objave: 17.02.2016.