Predsjednik Odbora Gari Cappelli predvodio je susrete s članovima vanjskopolitičkog odbora i odbora za gospodarstvo, energetiku i turizam kako bi se raspravljalo o jačanju suradnje između Hrvatskog i Njemačkog parlamenta i odbora.

Razgovaralo se i o ulozi hrvatskog iseljeništva i Hrvata u Njemačkoj koji su most u međusobnom razumijevanju i tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima između dviju zemalja.

Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja o aktualnim vanjskopolitičkim izazovima poput rata u Ukrajini, gospodarskim i energetskim prilikama među zemljama, kao i sigurnosnim prilikama na Zapadnom Balkanu i u Bosni i Hercegovini.

Članovi odbora složili su se da je jačanje suradnje između Hrvatske i Njemačke ključno za postizanje zajedničkih ciljeva, a uloga hrvatskog iseljeništva i Hrvata u Njemačkoj neizmjerno je važna u tom procesu.

Naglašena je potreba za daljnjim razvojem gospodarske i energetske suradnje između dviju zemalja, kao i za rješavanjem sigurnosnih izazova na Zapadnom Balkanu i u Bosni i Hercegovini.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.04.2023.