U utorak, 18. travnja, održan je sastanak u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske s ravnateljem Holy Family Primary School-a iz Geelonga u Australiji, gospodinom Peterom Bruntom, te učiteljicom hrvatskoga jezika u toj školi, gospođom Katicom Perinac.

Holy Family Primary School jedina je škola u prekooceanskim državama u kojoj se nastava hrvatskog jezika održava integrirano kao dio redovite nastave, bez prekida od davne 1978. godine.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske sklopio je sporazum o suradnji s Holy Family Primary School-om 2019. godine i s velikim ponosom podupire održavanje nastave hrvatskog jezika za najmlađi naraštaj Hrvata u ovom dijelu Australije.

Nastava hrvatskog jezika u Holy Family Primary School-u pruža djeci priliku da očuvaju svoj identitet i kulturu te da ostanu povezani sa svojim korijenima.

Ova inicijativa predstavlja važan doprinos očuvanju hrvatskog jezika i kulture u dijaspori te potvrđuje važnost suradnje između Republike Hrvatske i hrvatske zajednice diljem svijeta.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.04.2023.