Autor: Z.S./HRT.hr

Osječanin Denis Mandić teško je ozlijeđen u napadu u Irskoj i trenutno leži u induciranoj komi. Denisa je metalnom šipkom u glavu udario cimer Nigerijac.

Kako prenosi HRT, Denisa Mandića u četvrtak je u Corku napao sustanar teško ga ozlijedivši. Denis je u Irskoj od 2014. Kako bi bio bliže poslu, nedavno se preselio u kuću s dva sustanara. Jedan od njih, Nigerijac Jimoh, zbog problema u ponašanju već je bio prijavljen irskoj policiji. No, napao je i Denisa.
Irish Examiner piše kako je Nigerijac Denisa udario željeznom šipkom, ničim isprovociran, nakon čega ga je irska policija vidjela na ulici sa šipkom kako se agresivno ponaša i privela ga. Sudac mu je odbio jamčevinu iz straha da ne počini isto kazneno djelo.

Denis sada leži u induciranoj komi u sveučilišnoj bolnici u irskom Corku. Obitelji koja živi u teškim uvjetima javljaju se ljudi dobra srca i nude pomoć. ‘Hvala svima, ni ne znam čovjeka koji mi je kupio kartu’, kaže supruga Ivona, koja će u srijedu krenuti prema Irskoj.
Ovo je već drugi slučaj teškoj ozljeđivanja Hrvata u Irskoj ovih dana. Podsjetimo, Paolu Mandić teško je ozlijedio njen pas.

Datum objave: 01.02.2016.