Autor: Z.S.

Igor Š. hrvatski je iseljenik s Novog Zelanda, čije doživljaje smo u više navrata čitali. Kako je nova 2016. godina polako ‘prešla’ preko Novog Zelanda i Australije, a svoj put nastavlja dalje prema Europi i Amerikama, Igor nam se javio ‘iz budućnosti’. Odnosno oko pola 2 u noći, iz Aucklanda.

‘Rezime prošle godine bi bio: usponi i padovi, kao i svake prije ove. Gledam vrišteće naslove po portalima glede novogodišnjih odluka pa zbrajam… Kad bih napravio popis odluka i stvari koje bih trebao promijeniti u idućoj godini, nekako mi se čini da bi mi bilo jednostavnije ponovno se roditi i krenuti sve iz početka. Prestar sam za to. Moja jedina novogodišnja odluka je preživjeti još jednu godinu, čini se da sam dobar u tim stvarima.

Što reći.. Svijet će još jednu godinu plesati na rubu svjetskog rata, moja domovina će dobiti još jednu vladu (napokon), lijevo koljeno će boljeti malo jače nego lani, dobit ću koju sijedu više, mudriji (?), iskusniji (!?)…jači, deblji, stariji… Sve ću to biti u drugoj godini. Ne mogu reći da je ova godina bila loša Kosti su na broju, um radi na prekide, kao i obično. Ali kad radi onda je super. Preživjeli smo još jednu bitku s vremenom, danas je dan odmora i pregrupiranja, a sutra kreće sve iz početka. Bit će to prvo mamurno jutro u 2016. Cheers!’

Datum objave: 31.12.2015.