Iza nas su dva tematska vikenda u sklopu svibanjske manifestacije Experience Crikvenica (Health &Outdoor). Posljednji vikend donosi neviđeni veslački spektakl jer u Jadranovo dolazi 500 mlađih i starijih veslačica i veslača te nekoliko ekipa vrlo atraktivnih osmeraca.

Pozivamo vas da prošetate Jadranovom i bodrite sudionike, čije će regatno polje ići od uvale Grabrova u pravcu istoka i zapada, ovisno o utrci.

U subotu, 28. svibnja prvo se održava najveće veslačko natjecanje na sjevernom Jadranu – 63. Primorsko – goranska regata „Jadranovo 2022.“ s početkom u 12:00 sati. Potom se, isti dan od 16:00 sati, održava Match race – utrka osmeraca na 500 m, obje utrke sa startom iz uvale Grabrova. Za utrke osmeraca prijaviti se mogu posade iz Hrvatske i inozemstva, jer se radi o otvorenim prijavama. Nedjelja, 29. svibnja, namijenjena je za daljinsku regatu osmeraca na 10 km, koja počinje u 10:00 sati sa startom iz uvale Grabrova.

Tijekom veslačkog vikenda svi zainteresirani mogu u Crikvenici na adresi Gajevo šetalište 24 (ispod hotela „Omorika) besplatno isprobati vožnju kajakom ili SUP daskom u trajanju od 30 minuta u razdoblju od 10 do 16 sati. Prethodna rezervacija termina nije potrebna. Uz veslanje, Jadranovo je domaćin još jedne outdoor aktivnosti. U 9:00 sati kreće interpretativna šetnja „Upoznajmo Jadranovo“ pod vodstvom Marijane Mužević. Kreće se od „Kućice od ribari“ iz uvale Perčin.

Podsjećamo da je do kraja svibnja idealna prilika za degustaciju zdravih, kreativnih menija po promotivnim cijenama na Rivijeri Crikvenici. Odabrani restorani i hoteli jesu: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu.

Također još stignete uloviti i posebnu ponudu tretmana i usluga u zdravstvenim ustanovama. Thalassotherapia organizira besplatno sudjelovanje u grupnim vježbama disanja – svake subote u svibnju od 8:00 do 9:00 sati u Parku medicinske rehabilitacije. U slučaju lošeg vremena, vježbe se održavaju u dvorani “Panorama” koja se nalazi u neposrednoj blizini parka. Uvjet za sudjelovanje je posjedovanje COVID-19 potvrde. Prijave za sudjelovanje nisu potrebne. Terme Selce vrše besplatnu body analizu uz obaveznu prijavu i dogovor oko termina (broj mjesta ograničen) na info@terme-selce.hr.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia. U slučaju lošeg vremena aktivnosti se otkazuju.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: Veslački klub „Jadran“ Rijeka, Veslački savez Zagreba, Obrt za trgovinu i usluge „KAJAK“

Partneri: Thalassotherapia Crikvenica, Terme Selce

Gastro partneri:
Boutique hotel Esplanade, restoran Burin, hotel Crikvenica, konoba Karoca, restoran Rosalia (Heritage Hotel Stypia), konoba Trabakul u Crikvenici, restoran Domino u Dramlju te restoran Kantunić, konoba Riva i konoba Ulika u Selcu

Pokrovitelji:
Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica, Eko – Murvica d.o.o.


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 26.05.2022.