Novogodišne čudo dogodilo se u Argentini uoči dočeka 2021. godine, dječak koji imao samo devet godna tada je preživio zalutali metak koji ga je pogodio, jer ga je od smrtonosnog metka spasio metalni križ s raspelom kojega je nosio oko vrata, piše Catholic News Agency.

Nekoliko sati prije početka 2021. godine, 9-godišnjeg argentinskog dječaka od zalutalog metka spasilo je malo metalno raspelo na prsima. Ovaj nesvakidašnji događaj su lokalni mediji nazvali “novogodišnjim čudom”.

Prema izvješću policije San Miguel de Tucumána, glavnog grada sjeverozapadne pokrajine Tucumán, “događaj se dogodio oko 22 sata po mjesnom vremenu 31. prosinca 2020. godine: 9-godišnji dječak Tiziano iz susjedstva, iz Las Talitasa, zaprimljen je u pratnji oca u hitnu bolnicu Baby Jesus Hospital u južnom dijelu glavnog grada s površinskom ranom na prsnom košu zadobivenu vatrenim oružjem.”

“Nakon što ga je nekoliko liječnika temeljito pregledalo, dječak je pušten na kućnu njegu”, stoji u izvješću.

Tizianova obitelj kontaktirala je Joséa Romera Silvu, novinara Teleféa, 1. siječnja, i priopćila da je dječakov život spašen jer je metak pogodio sredinu malog metalnog raspela koje je dječak dobio od oca na dar. Tizianova teta poslala je Silvi i fotografiju na kojoj se vidi kako je metak oštetio raspelo, a što je spriječilo da metak nanese ‘pravu štetu’, osim manje i nekomplicirane površinske rane. Bože, hvala ti!


Autor: CroExpress Datum objave: 04.01.2022.