Autor: CroExpress

Stabilizacija poslovanja uslijed značajnog popuštanja epidemijskih mjera suzbijanja navela je nekolicinu domaćih kompanija na vraćanje Vladine novčane pomoći koju su tijekom ožujka i travnja primile za očuvanje radnih mjesta.

Najveći poslodavac koji se odlučio za takav potez je Ikea Hrvatska, domaća podružnica poznatog švedskog trgovca namještajem.

Kako doznaje Poslovni dnevnik, Ikea je prošlog petka Hrvatski zavod za zapošljavanje obavijestila da želi vratiti dobivenu potporu od 3,8 milijuna kuna, koju je koristila za plaće svojih 572 zaposlenika za ožujak i travanj.

Uz Ikeu, dosad je ukupno 33 poslovna subjekta, koji su se predomislili i odlučili vratiti sav primljeni državni novac iz ove mjere.


Ne treba zaboraviti i da će na ovakve poteze utjecati i nedavna odluka Vlade kojom tvrtkama koje su zatražile potporu za naredno razdoblje priječi isplatu dobiti svojih vlasnicima, što je za poduzetnike koji su u međuvremenu uspjeli presložiti poslovanje opravdan i razuman povod da preispitaju kalkulacije i odluče se na vraćanje potpore.

Datum objave: 10.06.2020.