NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.10.2017
tekst
tekst

Istinite priče

MARKU JE ŽIVOT U OPASNOSTI Jedino što ga može spasiti je skupo liječenje u Njemačkoj

Foto: Indiegogo

Možete li pomoći?

Br. pregleda: 6357

Foto: Indiegogo

Autor: CroExpress

Ivanu Capeku (29) je u 26. godini života dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija (ALL), zbog čega posljednjih nekoliko godina živi po bolnicama. Dosad je prošao tri veće kemoterapije u KB ‘Merkur' u Zagrebu, a sada je jedina opcija koja mu može spasiti život skupo liječenje u Leipzigu u Njemačkoj, javljaju Varaždinske vijesti.

'Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ovaj trošak podmiriti ne može, te sam iz tog razloga morao platiti 49.248,33 EUR na račun bolnice u Leipzigu koja je jedna od vodećih institucija u Europi za ovu bolest. Ivan je bolje sada i terapija djeluje! Sredinom listopada 2016. se planira transplantacija koštane srži koja bi se morala provesti ovdje hitno nakon prestanka terapije. Trošak iste popet će se na dodatnih 200.000 eura', napisao je njegov brat Marko Capek u apelu kojim moli sve za pomoć za liječenje njegovog brata Ivana.

Marko će inače biti donator koštane srži za brata, no za skupo liječenje obitelj treba financijsku pomoć.

Koliko god se naše bolnice približavaju uvjetima u EU, smještajni kapaciteti u KB ‘Rebro' za transplantaciju koštane srži su ograničeni te garancija hitne transplantacije ne postoji.

- U ovom trenutku što preostaje napraviti je primjena lijeka ‘Nelarabin' s kojim se ne može čekati te hitna transplantacija koštane srži - kaže Prof. Dr. Med. Dietger Niederwieser (Sveučilišna klinika u Leipzigu).

- Ovo je opcija koja bi Ivanu mogla dati novu priliku da jedan dan zaroni, te molim za svaku pomoć koju možete pružiti u ovom trenutku. Hvala vam svima od srca - kaže Marko Capek, Ivanov brat.

Ako želite i možete pomoći ovom mladiću u njegovoj borbi za život donaciju možete uplatiti na račun Marka Capeka, Marka Marulića 9, 42000 Varaždin, Zagrebačka banka.

Za kunske uplate fizičkih osoba u Republici Hrvatskoj IBAN je HR8223600003240502532, a za devizne uplate, uplate izvan Republike Hrvatske HR1123600003240502549, BIC (SWIFT adresa): ZABAHR2X.

Kunske uplate pravnih osoba u Republici Hrvatskoj primaju se na račun HR1123600003240502549.

Pokrenuta je i Indiegogo kampanja.

VAŽNO: Prilikom uplate, radi zahtjeva Porezne uprave, potrebno je u opis plaćanja staviti doznaku: ‘Donacija za liječenje brata Ivan Capek’ i Vaše ime i prezime.

28.09.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Croatia B - Merklingen

FOTO: Rutesheim - Croatia B

FOTO: Hrvatski dan Luksemburg

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Löchgau

FOTO: Hercegovačka večer u Gerlingenu

FOTO: Štenci za udomljavanje

FOTO: Susret iseljenih Uzdoljana

FOTO: Germania - Croatia Bietigheim

FOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan