NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

30.03.2017
tekst
tekst

Vjera

NA PUTU S MARIJOM Stoljetna je sudbina našeg naroda putovati, graditi gnijezdo svoje obitelji daleko od djedovine

Foto: Pixabay.com

Razmišljanje uz proslavu Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta.

Br. pregleda: 1597

Foto: Pixabay.com

Autor: Fra Zvonko Tolić

Svake godine ista priča: završi ljeto na koje smo se mnogi užurbano pripremali i nestrpljivo ga očekivali,vratimo se u svakodnevnicu svoga života i treba nam vrijeme prilagodbe. Nikako iz glave ne možemo izbaciti brzinu dana koji su iza nas i već sanjamo o nekim novim danima kad ćemo se ponovno zaputiti negdje, najčešće na rodnu grudu. Mnogima kroz glavu tada prođe i brzina života i godine koje samo brojimo.

Na žalost, stoljetna je sudbina našeg naroda putovati, negdje graditi gnijezdo svoje obitelji, daleko od naše djedovine. U posljednje vrijeme, na žalost, ponovno su iste scene: naš narod, sa suzom u oku, ponovno napušta svoju rodnu grudu u potrazi za radom, pravdom, dostojanstvom. Mnogi u svojoj razočaranosti i ogorčenosti zaboravljaju na neprolazne vrijednosti koje nam nitko nema pravo izgnati iz srca, svijesti i ljubavi.

Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta podsjeća nas da se ne smijemo izgubiti na vjetrometini života i multkulturalnosti društva u kojem živimo. Marija, Isusova i naša Majka, i svojim nam je životnim primjerom pokazala da je i ona spremno putovala u nepoznato. Pokazala je i kako se, u nedaćama, progonima, odlascima trebamo pouzdati u Božju snagu i svjetlo. Ne samo da nam je dokazala da se i najteža bol podnosi s Bogom i u ljubavi, nego je bdjela nad stoljetnom sudbinom hrvatskog naroda. Naša Majka i odvjetnica, naša snaga i pomoć i danas nam želi biti tu, s nama, za nas.

Zato i mi, ovdje u tuđini, koju smo prihvatili kao svoj novi dom, budimo svjesni da ćemo jedino s njom znati nalaziti put do njezna Sina.

Ona će bdjeti nad nama, našim obiteljima, našim narodom i našom vjerom. Otvorimo joj srca i svoje pouzdanje! Osobno i sa svojom obitelji molimo, posebno svetu krunicu i znajmo da je to onda i naša najbolja sigurnost da smo u sigurnim rukama. Mi i naše obitelji.

Najvjernija odvjetnice, na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom!

14.09.2016.

Foto: Jeffrey Bruno

Dnevna poruka pape Franje (30.3.2017.)

30.03.2017.

@pontifex na Twitteru. Više>

Sv. Franjo Paulski oživljava mrtvo dijete (Sebastiano Ricci, ulje na platnu, 1733.)

601 GODINA OD ROĐENJA Sv. Franjo Paulski osnovao je Red najmanjih koji je i danas specifičan po jednoj neuobičajenoj praksi

27.03.2017.

U početku je ta zajednica bila poznata pod imenom Pustinjaci svetoga Franje Asiškog. Više>

Ode, umije se pa se vrati gledajući

26.03.2017.

Evanđelje nedjeljom. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo

FOTO: Predivna Hrvatska

FOTO: Samoborski fašnik

FOTO: Duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Prstendžije u Ulmu

FOTO: 25. obljetnica međunarodnog priznanja