NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

30.03.2017
tekst
tekst

Hrvatska

REAKCIJE NA IZLAZNE ANKETE Evo što kažu glavni politički akteri

Foto: Hina

Narodna koalicija i HDZ opet u mrtvoj trci.

Br. pregleda: 1363

Foto: Hina

Autor: CroExpress

Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, kazao je za N1:

- Mislim da rezultati iz izlaznih anketa, treba još pričekati da se potvrde, pokazuju tendenciju da je HDZ sam dobio više mandata nego prošle godine sa širom koalicijom dok SDP sa širim partnerima nije uspio stvoriti tu sinergiju. Čekamo još i rezultate XI. izborne jedinice, gdje očekujemo pobjedu. Treba pričekati da dođu službeni rezultati. HDZ je samostalno daleko ispred bilo koje druge stranke. To izlazne ankete pokazuju. Kad se zbroje sve jedinice HDZ će biti u prednosti. Imat ćemo više od svih stranaka u Narodnoj koaliciji zajedno. Govorili smo tijekom kampanje da ćemo nakon izbora biti otvoreni za razgovore s Mostom i s drugim opcijama koje mogu s nama surađivati.

- Očekivali smo više, ali ovaj rezultat je dobar jer smo relativni izborni pobjednici, što je najvažnije - rekao je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

Tomislav Panenić iz Mosta kazao je da je zadovoljan izlaznim anketama. 

- Bez Mosta nema formiranja buduće vlade. Očekujemo od velikih stranaka da se s Mostom krene razgovarati. Mi smo izašli s uvjetima. U redu je da ih velike stranke prihvate. Dvije opcije nisu napredovale, a treća opcija se pokazala kao stabilna - kazao je Panenić. 

Član Živog zida Ivan Pernar kazao je za Večernji list da ih ne čudi rezultat prvih anketa. 

- Prošle smo godine prešli prag u čak tri izborne jedinice, a u dvije nismo dobili mandat. Nismo šokirani, očekivali smo ovo. Mi smo vjerodostojna stranka i vjerodostojni ljudi. Ostat ćemo vjerodostojni za razliku od HDZ-a. Ono što smo govorili cijelo vrijeme tako ćemo se i držati - poručio je Pernar.

- Obranili smo dosadašnji status. Rezultati su poticaj, ali i nada da bi se do kraja večeri još štošta moglo dogoditi -, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević iz koalicije Milana Bandića za Novu TV.

Na pitanje razmišljaju li već o postizbornim koalicijama, Vukičević je rekla da se u ovom trenutku u stožeru ne zamaraju takvim razmišljanjem.

Prema rezultatima prvih izlaznih anketa na uzorku od 30.000 građana, koje je objavila Nova TV, Narodna koalicija mogla bi osvojiti 58 mandata, HDZ 57, Most 11, Živi zid 7, IDS 4, Koalicija Milana Bandića 2, HDSSB 1. 


11.09.2016.

Foto: Hina/Daniel Kasap

KORAK BLIŽE OTVARANJU JUGOSLAVENSKIH ARHIVA Mostov prijedlog zakona ide u drugo čitanje

29.03.2017.

Most će dobiti primjedbe i mišljenja za izradu konačnog prijedloga. Više>

Foto: Hina

PLENKOVIĆ U KNINU Najavio sjednicu Vlade u tom gradu dan uoči proslave Oluje

28.03.2017.

Kako proslava Oluje pada u subotu, datum se idealno poklopio, rekao je Plenković. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo

FOTO: Predivna Hrvatska

FOTO: Samoborski fašnik

FOTO: Duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Prstendžije u Ulmu

FOTO: 25. obljetnica međunarodnog priznanja