NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.05.2018
tekst
tekst

Hrvatska

REAKCIJE NA IZLAZNE ANKETE Evo što kažu glavni politički akteri

Foto: Hina

Narodna koalicija i HDZ opet u mrtvoj trci.

Br. pregleda: 2063

Foto: Hina

Autor: CroExpress

Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, kazao je za N1:

- Mislim da rezultati iz izlaznih anketa, treba još pričekati da se potvrde, pokazuju tendenciju da je HDZ sam dobio više mandata nego prošle godine sa širom koalicijom dok SDP sa širim partnerima nije uspio stvoriti tu sinergiju. Čekamo još i rezultate XI. izborne jedinice, gdje očekujemo pobjedu. Treba pričekati da dođu službeni rezultati. HDZ je samostalno daleko ispred bilo koje druge stranke. To izlazne ankete pokazuju. Kad se zbroje sve jedinice HDZ će biti u prednosti. Imat ćemo više od svih stranaka u Narodnoj koaliciji zajedno. Govorili smo tijekom kampanje da ćemo nakon izbora biti otvoreni za razgovore s Mostom i s drugim opcijama koje mogu s nama surađivati.

- Očekivali smo više, ali ovaj rezultat je dobar jer smo relativni izborni pobjednici, što je najvažnije - rekao je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

Tomislav Panenić iz Mosta kazao je da je zadovoljan izlaznim anketama. 

- Bez Mosta nema formiranja buduće vlade. Očekujemo od velikih stranaka da se s Mostom krene razgovarati. Mi smo izašli s uvjetima. U redu je da ih velike stranke prihvate. Dvije opcije nisu napredovale, a treća opcija se pokazala kao stabilna - kazao je Panenić. 

Član Živog zida Ivan Pernar kazao je za Večernji list da ih ne čudi rezultat prvih anketa. 

- Prošle smo godine prešli prag u čak tri izborne jedinice, a u dvije nismo dobili mandat. Nismo šokirani, očekivali smo ovo. Mi smo vjerodostojna stranka i vjerodostojni ljudi. Ostat ćemo vjerodostojni za razliku od HDZ-a. Ono što smo govorili cijelo vrijeme tako ćemo se i držati - poručio je Pernar.

- Obranili smo dosadašnji status. Rezultati su poticaj, ali i nada da bi se do kraja večeri još štošta moglo dogoditi -, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević iz koalicije Milana Bandića za Novu TV.

Na pitanje razmišljaju li već o postizbornim koalicijama, Vukičević je rekla da se u ovom trenutku u stožeru ne zamaraju takvim razmišljanjem.

Prema rezultatima prvih izlaznih anketa na uzorku od 30.000 građana, koje je objavila Nova TV, Narodna koalicija mogla bi osvojiti 58 mandata, HDZ 57, Most 11, Živi zid 7, IDS 4, Koalicija Milana Bandića 2, HDSSB 1. 


11.09.2016.

Foto: kumrovec.hr

OVE SUBOTE U KUMROVCU Okupljaju se ljubitelji lika i djela Josipa Broza Tita slaveći njegov rođendan

25.05.2018.

Svečani program skupa u organizaciji je Saveza društava 'Josip Broz Tito'. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart