NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

29.04.2017
tekst
tekst

Hrvatska

BANDIĆ NAJAVLJUJE 'Otpustit ću 20 tisuća HDZ-ovaca i SDP-ovaca '

Foto: Hina/Denis Cerić

Ocijenio je da su te dvije stranke bile zajedno kada je trebalo Hrvate izvan domovine svesti na manjinu

Br. pregleda: 2529

Foto: Hina/Denis Cerić

Autor: Hina/CroExpress

Kandidat za premijera koalicije ‘Za premijera’ Milan Bandić najavio je u srijedu u Varaždinu na središnjem predizbornom skupu za III. izbornu jedinicu otpuštanje iz javne službe ‘HDZ-ovih i SDP-ovih poslušnika’, a kako je rekao, uvjeren je i da će građani na izborima ‘lustrirati HDZ i SDP- dvije interesne zajednice koje pripremaju veliku koaliciju.’

Bandić je najavio da će u sljedećih četiri godine Hrvatska izgledati poput Zagreba, a da će za još četiri godine od Hrvatske napraviti Švicarsku. Ponovio je da Hrvatsku iz krize mogu izvući samo vrijednosti poput obitelji te demografska obnova, znanje, obrazovanje i afirmacija rada. Veliki problem za njega su i zaposleni u javnim službama koji su, po njemu, stranačka vojska poslušnika HDZ-a i SDP-a.

‘Prvo treba otpustiti 10, 15, 20 tisuća stranačke vojske poslušnika koja se u zadnjih 21 godinu nakotila po državnim uredima, zavodima, službama, javnim ustanovama, trgovačkim društvima. To su stranačke vojske koje su cementirale bipolarnu političku scenu Hrvatske, ocijenio je Bandić. Za stranke koje su zaposlile te ljude, HDZ i SDP, kaže da su jučer, danas i sutra zajedno i da pripremaju veliku koaliciju. Kako je rekao, Milanović i Plenković su idealni da budu na čelu zajedničke stranke i on im predlaže da se udruže.

Ocijenio je da su te dvije stranke bile zajedno kada je trebalo Hrvate izvan domovine svesti na manjinu ili pak kada se trebalo dogovoriti oko Ustavnog suda. Pozvao je građane da se ne daju prevariti i da će napraviti najgore ako u nedjelju ne izađu na izbore.

Mala izlaznost je status quo – mišljenja je Bandić. Ponovio je da su HDZ i SDP u zadnjih 21 godinu zaposlili više od 150 tisuća svojih poslušnika u državne ustanove, javna poduzeća i da zahvaljujući tome uvijek imaju 15 do 20 posto glasova.

Idemo preuzeti odgovornost za ovu zemlju kako bi od ove zemlje napravili Varaždin, Čakovec, Zagreb i Pulu. Vratimo dostojanstvo hrvatskom čovjeku koji za premijera hoće normalnog čovjeka koji će za svoju zemlju raditi 16 sati dnevno, rekao je Bandić

Pozvao je građane da u nedjelju izađu na izbore- ‘11. rujna u nedjelju nagovorite sve što gmiže, tko ne može vozite ga u tačkama, u autima, u bilo čemu i neka ne glasaju za mene, nego za sebe. Ako glasate za sebe onda glasate za ljude iza kojih stoje djela, a ne riječi. Glasanjem za sebe glasat ćete za one koji imaju ostvarenja, a ne obećanja – izjavio je Bandić . Dodao je i da, uz ljude poput Radimira Čačića, Ljube Jurčića i Miodraga Deme, može od Hrvatske napraviti Švicarsku za osam godina. Uvjeren je da će građani ove zemlje u nedjelju na izborima lustrirati HDZ i SDP, kako ih je nazvao, dvije interesne zajednice koje pripremaju veliku koaliciju.

Na skupu je govorio i predsjednik Narodne stranke –reformisti, Radimir Čačić. U govoru se osvrnuo na situaciju na sjeveru Hrvatske, odnosno na područje III. izborne jedinice gdje je, kako je naglasio, sramotno da su u Varaždinskoj županiji i Varaždinu u prosjeku najniže plaće u cijeloj državi. Kako bi takvu situaciji izmijenili reformisti su obećali podizanje minimalne plaće na 3.500 kuna te podizanje minimalnih mirovina odmah za 9 posto te kasnije svih mirovina za još 10 posto.

Čačić je za svoje bivše stranačke kolege iz HNS-a rekao da je osobno kriv što je neke od njih doveo u politiku i na razne pozicije, a da s u njihovi rezultati su, ocijenio je, sramotni i bijedni. Posebno je istaknuo predsjednika HNS-a, Ivana Vrdoljaka, kojega je optužio da je 1991., u vrijeme agresije na Hrvatsku, radi svoje sigurnosti otišao čak do Brazila. Za varaždinskog župana Predraga Štromara rekao je da je bio svugdje samo ne u ratu.

Predizborni skup koalicije ‘Za premijera’ u Varaždinu završio je predstavljanjem svih kandidata s liste za III. izbornu jedinicu čiji je nositelj Radimir Čačić.

08.09.2016.

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

'INFORMACIJA KOJA ĆE UZDRMATI SUSTAV' 'U Agrokoru nije bilo poreznog nadzora 10 godina, a ugostitelje se terorizira zbog 3 kune'

28.04.2017.

Grmoja je rekao kako je premijer Andrej Plenković upoznat s tom informacijom prije tjedan dana. Više>

Foto: Hina

VELIKI POTRES U VLADI Plenković naložio smjenu trojice Mostovih ministara

27.04.2017.

Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje. Više>

Foto: Hina

PADA VLADA? Petrov na izvanrednoj presici poručio: 'Plenković mora odlučiti ruši li HDZ svoju vladu drugi put u godinu dana'

27.04.2017.

Rekao je Petrov da je Marić odgovornost HDZ-a i da je Most prije tjedan dana svoju odluku prenio HDZ-u. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Akcija Hvala u OŠ Kupljenovo

FOTO: Croatia Bietigheim - SV Riet

FOTO: Križni put

FOTO: Pisanice od srca

FOTO: Pisanica u Beču

FOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo