NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.01.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'NEĆEMO S NERADNICIMA I PREVARANTIMA' Petrov kaže kako HDZ i SDP ne odgovaraju na traženje jamstava

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Kazao je i kako smatra da su građani svjesni tko je spreman, a tko nije spreman raditi.

Br. pregleda: 2656

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Autor: Hina/CroExpress

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u srijedu u Osijeku kako Most neće ulaziti u izvršnu vlast s onima koji ih žele prevariti i koji su neradnici, a upozorio je i kako je proteklo već pet dana od kada su SDP-u i HDZ-u postavili svoje uvjete za podršku novoj Vladi, ali se ni jedna od tih dviju stranaka o njima još nije izjasnila.

Prolazi peti dan, od kada smo od HDZ-a i SDP-a zatražili jesu li spremni dati jamstva da su spremni mijenjati Hrvatsku, ali još nismo ništa čuli, rekao je Petrov na predstavljanju kandidata Mosta za 4. izbornu jedinicu.

Istaknuo je i kako su od tih dviju stranaka tražili tek ‘pet posto onoga što oni obećavaju biračima već 20 godina’, odnosno da se izjasne jesu li spremni raditi za Hrvatsku.

Poručio je i kako je Most pokazao da politika ne mora biti rezervirana za političke klijentilističke struje, koje su Hrvatskom vladale više od 20 godina te što znači kada u hrvatsku politiku uđe ‘drugačiji vjetar’, koji ne ovisi o interesnim lobijima.

‘Pokazali smo da politika može funkcionirati drugačije, da u njoj mogu egzistirati čestitost i poštenje. Onaj tko drži do sebe i svoje obitelji, nikada se neće prodati. Most je povezao ljude, koji drže do sebe i žele promijenti stvari u Hrvatskoj’, istaknuo je Petrov.

Kazao je i kako smatra da su građani svjesni tko je spreman, a tko nije spreman raditi, ustvrdivši kako ‘nitko osim Mosta u zadnjih 20. godina nije pokazao da je spreman raditi za maloga čovjeka’.

Prvi na listi u 5. izbornoj jedinici tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić ocijenio je kako je ‘prošlo vrijeme duopola i onih koji su rušili Hrvatsku svojim interesima’ te da je ‘promjena s Mostom najkonkretnija’.

Želimo pronaći gospodarsku politiku, koja će unaprijediti uvjete poslovanja poduzetnika, te da iz gospodarstva očistimo političke utjecaje, poručio je Panenić.

Prvi na listi u 4. izbornoj jedinici Miroslav Šimić poručio je kako je Mostu stalo do vjerodstojnosti, za razliku od ‘opcija koje promijene jednu osobu i govore da se promijenila politika’.

Građane je pozvao da, kako je rekao, promatraju djela, a ne slušaju priče.
Zamoljen da se očituje o upitu Sindikata ‘Preporod’, upućenog svim kandidatima na izborima, o mogućnosti povećanja plaća za šest posto Petrov je kazao u ovome trenutku, zbog gospodarske situacije, to nije realno, ali kada se BDP bude povećao na razinu, iz vremena kada je potpisan sporazum sa sindikatima, ne vidi razloga zašto se plaće ne bi povećale.

‘Za to prvenstveno treba imati gospodarski oporavak. Kada se zemlja oporavi sigurno je da će se i plaće povećati, ali sada to nije realno’, rekao je Petrov.

07.09.2016.

Foto: Facebook

RUŽNA NOVOST Splitski gradonačelnik boluje od zloćudnog tumora koji se proširio na mozak

23.01.2018.

Osnovano je i povjerenstvo koje će zajedno s gradonačelnikovom obitelji odlučiti hoće li liječenje nastaviti u Zagrebu Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božićna drvca

FOTO: KUD Krešimir u Mostaru

FOTO: Duhovna obnova Mittelbaden