NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.01.2018
tekst
tekst

Hrvatska

ZVONKO MILAS ZA POVJERENJE I RAZUMIJEVANJE 'Trudio sam se biti vjerodostojan kad je bilo najteže, vjerujem u HDZ'

Foto: Zvonko Milas Facebook

Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Br. pregleda: 5840

Foto: Zvonko Milas Facebook

Autor: CroExpress

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH i kandidat liste HDZ-a i HSLS-a u I. izbornoj jedinici, predstavio je s kolegama u ponedjeljak na zagrebačkoj Knežiji točke programa pod temom 'Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost'.- Vidjeli ste da je naš slogan 'Vjerodostojni'. Ja sam se trudio biti vjerodostojan onda kad je bilo najteže, zato što sam vjerovao u ono što radim. Danas sam ovdje zato što vjerujem u sve ove moje kolege, vjerujem u našeg predsjednika gospodina Plenkovića, vjerujem u HDZ. Vjerujem da taj HDZ znači politiku koja okuplja, a ne rasipa; politiku koja znači zajedništvo, a ne podjelu; politiku koja će vratiti povjerenje, doista ono što je najpotrebnije hrvatskom narodu. Vjerodostojno, zato što to nedostaje Hrvatskoj. Zato što mi to jesmo. Želimo da nam vjerujete, želimo vratiti vaše povjerenje u ono što radimo. Posebno želim vratiti povjerenje svojih prijatelja, hrvatskih branitelja, suboraca jer oni su doista najzaslužniji za ono što danas imamo. Vjerujte nam, izađite 11. rujna na izbore i glasujte za HDZ. Nećemo vas iznevjeriti – poručio je Milas.

Milas se nedavno na svom Facebooku osvrnuo i na zaoštravanje odnosa Hrvatske i Srbije:Zvonko Milas rođen je 13. listopada 1961. u Vukovaru. Hrvatski je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata sa činom pukovnika. Nositelj više vojnih odlikovanja za zasluge u obrani Republike Hrvatske. Završio je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu (VŠS - inženjer prometa) i Zapadno-stožernu školu Blago Zadro (OS RH).

Od ožujka 2016. predstojnik je Državnog Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Od 2011. do 2015. bio je zastupnik u sedmom sazivu Hrvatskog sabora i član više saborskih Odbora. Od 2009. do 2010. član, a od 2010. do 2011. predsjednik Programskog vijeća HRT-a. Od 2006. do 2011. obnašao je dužnost ravnatelja Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a od 2002. predsjednik je Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Od 1994. do 2001. bio je zaposlen u OS RH i MORH-u. Od 1982. do 1989. radio je u Vodovodu Grada Vukovara - Katastar.

30.08.2016.

Foto: Hina

PLENKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE BIO U BOLNICI 'Sve je okej...'

20.01.2018.

Plenković je obavio preventivni pregled na Klinici za plućne bolesti na zagrebačkom Jordanovcu. Više>

Foto: Hina

MINISTAR BOŽINOVIĆ S DIREKTOROM FBI-A 'Američkim je partnerima sve značajnija suradnja s nama'

19.01.2018.

Hrvatska prepoznaje veliki potencijal u jačanju suradnje s FBI-em. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božićna drvca

FOTO: KUD Krešimir u Mostaru

FOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich