NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.04.2018
tekst
tekst

BiH

KOMŠIĆ 'Velik broj Bosanaca i Hercegovaca misli da je BiH 'big shit''

Foto: Wikipedia

Strahuje od odcijepljenja RS.

Br. pregleda: 4589

Foto: Wikipedia

Autor: Hina/CroExpress

Izjavama o Bosni i Hercegovini predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović nije rekao ništa novo i on je zapravo samo glasno kazao ono što misli većina diplomata ali i samih građana te zemlje, ocijenio je u petak bivši hrvatski član Predsjedništva BiH i sadašnji zastupnik u parlametu BiH Željko Komšić.

Pridruživši se brojnima koji su prije njega reagirali na Milanovićeve izjave o tome da BiH zapravo i nije država te kako se u njoj nema s kim razgovarati Komšić je u otvorenom pismu dostavljenom medijma istaknuo kako ga od sintagme ‘big shit’ više brine naznaka da se razmišlja i o scenarijima poput onoga u kojemu bi se Republika Srpska otcjepila od BiH.

‘To što on (Milanović) misli da je BiH 'big shit', vjerovali mi ili ne, misli i većina međunarodnih dužnosnika i diplomata na službi u Bosni i Hercegovini kao i širom Balkana. A, ako ćemo pošteno, to misli i povelik broj Bosanaca i Hercegovaca. Izgovarajući ovu rečenicu, kao predsjednik stranke, na zvaničnom sastanku, i još se kasnije hvaleći kako je znao da se to sve snima, Milanović je samo pokazao da je, kako to već mi u ovoj nesretnoj zemlji volimo reći, 'neuspjeli jalijaš'‘, napisao je Komšić, ujedno čelnik oporbene stranke Demokratska fronta (DF).

‘Opasnijom i zlokobnijom’ Komšić vidi Milanovićevu izjavu kako Hrvatska neće ostaviti Hrvate same s Bošnjacima ukoliko se RS otcjepi od BiH.

Time se, drži Komšić, zapravo razotkriva sve ono što se ‘već par godina naslućuje, šuška, osjeća u zraku’ a na tragu je srpsko-hrvatske nagodbe odnosno sporazuma Cvetković-Maček iz razdoblja uoči Drugog svjetskog rata načinjenog baš na štetu BiH.

‘Izgleda da je teret objave kako u Zagrebu čekaju novog (Vlatka) Mačeka pao na pleća Milanovića i on je samo izgovorio ono što doista misli. A 'Cvetkovića' u Beogradu već svakako ima i previše’ ističe Komšić u svom pismu.

Da su strahovanja od ponavljanja takvog scenarija s krajnjim ciljem podjele BiH opravdana za Komšiča dokazuju otvorene rasprave o novim federalnim i konfederalnim jedinicama u BiH, prijetnje referendumima u RS pa i pismo Dragana Čovića predstavnicma međunarodne zajednice od četvrtka u kojemu on ‘podgrijava’ prijedlog o teritorijalnom preustroju BiH s tri ili više jedinica.

Komšičeva poruka onima koji sanjaju ili planiraju podjelu BiH da od toga na vrijeme odustanu jer je takve planove nemoguće provesti.

26.08.2016.

Foto: Hina

IZETBEGOVIĆ O NOVOM RATU U BIH 'Ne mislim da će ga biti, no moramo se pripremati za 'ne daj Bože''

13.04.2018.

Izetbegović je ocijenio kako nema ničega lošega u tome što vojne tvornice u BiH povećavaju proiozvodnju. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije

FOTO: Obnova u Grazu