NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.11.2017
tekst
tekst

Hrvatska

MLADA OSJEČANKA ĆE ZA PAR DANA DIPLOMIRATI Već ima super posao! Niti u Njemačkoj, niti u Irskoj nego u...

Foto: Udruga Dokkica

Lijepa priča iz Hrvatske.

Br. pregleda: 2827

Foto: Udruga Dokkica

Autor: Z.S./Glas Slavonije

Kako u Hrvatskoj pronaći posao u rodnom gradu? Osječanka Dea Kričkić primjer je da se, trudom i mudrim odabirom studija, i to može.

Dea ima 24 godine, apsolventica je na Studiju psihologije na osječkom Filozofskom fakultetu, položila je sve ispite. Za nekoliko ju dana čeka obrana diplomskog rada, a već ima radno mjesto u udruzi Dokkica, javlja
Glas Slavonije.

- Voditeljica sam rada s djecom i roditeljima, a u Dokkici radim godinu dana. Sve je počelo 2012. godine, kada sam došla volontirati u Dokkicu, kroz asistenciju u raznim edukativnim i kreativnim radionicama za djecu, a imala sam i ideje za različite projekte. Tako sam prije godinu dana radila projekt za promociju građanskog odgoja, na temelju čega sam dobila radno mjesto, i to preko studentskog ugovora, s obzirom na to da sam formalno još studentica. Kada uskoro diplomiram, ostajem ovdje i nastavljam raditi projekte i ostale poslove - kaže Dea.

U Dokkici imaju 139 volontera, većina su njih studenti društveno-humanističkih usmjerenja, budući učitelji, nastavnici, profesori, koji uglavnom nisu zadovoljni praksom koju steknu za vrijeme studiranja. Tako su im praktična znanja koja dobivaju volotirajući u Dokkici vrlo vrijedna.

Deina je suradnja s Dokkicom počela slučajno. Bila je na drugoj godini studija, imala je manje predavanja, pa se prijavila u Volonterski centar, gdje je na jednom predavanju upoznala Ines Novak, predsjednicu Dokkice. I tako je sve počelo. 

24.08.2016.

Foto: Hina/Mario Strmotić

SPLIT UZ VUKOVAR Svijeće zapaljene duž Vukovarske ulice

18.11.2017.

Nakon toga prošli njome u koloni. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Kupreška večer

FOTO: Croatia B. - Aldingen

FOTO: SV Perous - Croatia Bietigheim

FOTO: G2.3

FOTO: Susret hrvatskih studenata Njemačke

FOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Croatia Bietigheim - Bissingen

FOTO: Izlet Croatie Hamburg u Veliku Britaniju

FOTO: 5. susret čuvara hrvatske etno baštine

FOTO: Croatia B - Merklingen