NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.03.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'SPECIJALNI RAT PROTIV GENERALA KRSTIČEVIĆA' Potporu mu nakon teških optužbi dao i Gotovina

Foto: Hina/Milan Šabić

U obranu stali i branitelji.

Br. pregleda: 3135

Foto: Hina/Milan Šabić

Autor: Hina/CroExpress

Udruga veterana 4. gardijske brigade u utorak je oštro reagirala na članak objavljen u tjedniku Nacional vezano za generala Damira Krstičevića, naglasivši kako je riječ o ‘nastavku specijalnog rata protiv generala Krstičevića, protiv dragovoljaca, veterana 4. gardijske brigade, vrijednosti Domovinskog rata i u konačnici protiv bolje i stabilnije Hrvatske’, a potporu generalu Krstičeviću dao je i general Ante Gotovina.

‘General Damir Krstičević, častan je čovjek, naš legendarni zapovjednik. Pod njegovim zapovjedanjem postigli smo najveće pobjede u povijesti Hrvatskog naroda i ima naše puno povjerenje’, priopćeno je večeras iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Pojašnjavaju kako specijalnim ratom nazivaju objede i laži da je general Damir Krstičević napadao Vukovar dok je činjenično i po faktima bio pripadnik izvidničkog voda 4. gardijske brigade HV.

Udruga naglašava da je dovoljno pogledati u arhivu personalne službe 4. gardijske brigade HV kako bi se utvrdila istina kada je Damir Krstičević pristupio u postrojbu, koje je dužnosti obnašao i do kada je bio pripadnik postrojbe.

‘No’, dodaje se u priopćenju, ‘očito je da istina ne zanima one koji su predstavljeni kao desno orijentirani generali ili desno orijentirani časnici. Kodeks i čast hrvatskog časnika, a posebno hrvatskoga generala ni u kojem slučaju ne stanuje u ljudima koji negdje u zamračenim, zadimljenim i alkoholom ispunjenim prostorijama smišljaju takozvane obavještajne afere’, navode iz Udruge.

Novi broj tjednika Nacional u članku u kojem se poziva na anonimne desno orijentirane generale, navodi da je Damir Krstičević ‘u rujnu 1991. još bio u JNA’, a iz Udruge na to pojašnjavaju kako hrvatski generali i časnici nastupaju otvoreno, sa svojim imenom i prezimenom.

‘Oni koji sami za sebe govore da su generali i još k tome da su desno, a skrivaju se iza pseudonima i anonimnog dilanja tobože vjerodostojnim dokumentima i informacijama, niti su hrvatski generali, niti časnici, niti su časni, a sigurno nisu ni desno’, poručuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Procjenjuju kako je riječ o ‘smutljivcima koji su zalutali u Hrvatsku vojsku u Domovinskom ratu ili bivšim suradnicima jugoslavenskih službi koji po nalozima svojih gospodara rovare i odrađuju prljave poslove kako bi se generala Krstičevića i druge u ratu dokazane i sposobne generale i časnike onemogućilo da hrvatskom narodu donesu pobjedu u miru kao što su to slavodobitno učinili u ratu’.

Također tvrde kako je riječ o neprijateljima hrvatskoga naroda koji ‘destrukciju žele prenijeti cijeloj hrvatskoj javnosti, stvoriti sumnju, nesigurnost, držeći se one da se stalno ponavljana laž pretvara u istinu’.
Ti i takvi, ističu iz Udruge veterana 4. gardijske brigade, ‘još su tijekom Domovinskog rata, dok su se pripremale i provodile operacije obrane i oslobađanja zemlje gledali svoju osobnu korist, bili na margini stvarnih ratnih događaja i izmišljali obavještajne afere’.

General Gotovina dao potporu generalu Krstičeviću

Potporu generalu Krstičeviću, kako su večeras prenijeli mediji, dao je i general Ante Gotovina.

U SMS poruci svome suborcu general Gotovina navodi kako je Domovinski rat temelj hrvatske državnosti, te da je zaštita operacija i ljudi iz Domovinskog rata od olakih objeda za potrebe dnevne politike u ingerenciji institucija koje brinu o nacionalnoj sigurnosti.

‘Tvoj put od vojnika do ratnog zapovjednika jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske, 4. gardijske brigade, bio je čestit i uzoran. Misiju obrane domovine, zajedno sa svim postrojbama hrvatskih oružanih snaga izvršili smo vojnički, časno i dostojanstveno. Zajedno smo stvorili pretpostavku za demokratski razvoj društva i države. Ponosan sam na naše vrijeme i sve naše ljude’, navodi general Gotovina u sms-u.

General Damir Krstičević prvi je na listi HDZ-a u 10. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima.

24.08.2016.

Foto: MORH/J.Kopi

JUNAČKA AKCIJA HRVATSKIH VOJNIKA Mještanin Letovanića umalo se utopio u traktoru kad su ga Marin, Agim i Marko uočili

15.03.2018.

Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava. Više>

Foto: CroExpress

FOTO VIJEST Kad u Hrvatskoj stigne mirovina

14.03.2018.

Isplata mirovina za veljaču 2018. u Hrvatskoj je započela u petak, a evo kako izgledaju poslovnice Hrvatske pošte u prvim danima isplate. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku

FOTO: Korčula

FOTO: Zimska vježba MORH-a