NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.05.2018
tekst
tekst

Hrvatska

BLOKIRANI PORUČILI 'HSS je uništio selo, HDZ desnicu, SDP ljevicu, Most ugled Crkve, a svi zajedno...'

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Pozvala je glasače da izađu na izbore kako bi konačno ‘oduzeli monopol na demokraciju'.

Br. pregleda: 2402

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednica stranke 'Blokirani' Miriam Kervatin poručila je u subotu kako je su uništili narod.

Pozvala je glasače da izađu na izbore kako bi konačno ‘oduzeli monopol na demokraciju koja se dijeli između dvije velike stranke’te uveli realne teme u politiku i deblokirali Hrvatsku koja je financijski i moralno blokirana.

Kervatin, kao nositeljica liste u I. izbornoj jedinici, kazala je da će Blokirani koji su se udružili sa Hrvatskom strankom nezaposlenih, u politiku unijeti stvarne probleme građana, a ne nizati prazna obećanja kao što se to radilo do sada.

‘Gašenje radnih mjesta, najviši PDV u svijetu, najviši porezi nisu bili izbor građana’, rekla je Kervatin.
Ovršna mafija u Hrvatskoj je, kaže, od 2010. do 2016. godine uvela izvanredno stanje koje ignorira Ustav, Europsku deklaraciju o pravima čovjeka i sve pravne temelje i za sada se ne vidi rješenje za 330 tisuća službeno evidentiranih blokiranih hrvatskih obitelji.

‘HDZ nas je iskoristio u protekloj kampanji i nije napravio ništa, SDP je ukinuo zastare, onemogućili su nas kroz Ustavni sud da završimo pravnu borbu. Predsjednica je uradila dio posla, no njene ovlasti nisu velike. Ustavni sud naše zahtjeve ignorira tri, a može i 20 godina, dok se u suvremenim državama odgovor dobije za tri mjeseca. Petrov se kitio 'duhom kršćanstva' a razočaravajuće je suosjećajan te kao psiholog neefikasan i nerealan’, rekla je.

‘Pravna diskriminacija, kojom se 'prijateljima tajkunima brišu milijarde kuna dugova, a 'baki Katici' kamatam oduzmu trošnu jedinu kuću, mora nestati. Kroz Finu se pojedinci hrane kamatama. Nije ni čudo da će kralj ovrha Hanžeković bez problema u kratko vrijeme utržiti 15 milijuna kuna’, rekla je Kervatin.

Dodala je da će njihovi predstavnici ako uđu u Hrvatski sabor ravnopravno pregovarati sa strankama i braniti interes građana.

Glavni tajnik stranke Blokiranih Sarajko Baksa nositelj liste u VI. izbornoj jedinici istaknuo je kako su ‘desni donijeli katastrofalan ovršni zakon, dok lijevi po tom pitanju nisu ništa uradili, a Most nije ni primjetio kako taj zakon ubija malog čovjeka i hrvatsko gospodarstvo’.

Suzana Đurica nositeljica VIII. izborne liste poručila je kako je 7 milijuna blokada koje su pokrenute u zadnjih pet godina, na četiri milijuna stanovnika, dokaz da vladajući idu u krivom smjeru.
‘U ovom trenutku glasači su poslodavci koji će dati posao 161 čovjeku u Hrvatskom saboru. Mi smo se na taj natječaj prijavili s programom Odblokirajmo Hrvatsku’, kazao je Davor Živković nositelj IX. izborne liste glasačima.

Kazali su kako očekuju šest mandata te da njihovi kandidati ne traže materijalnu korist jer blokiranima plaću zakonodavac dozvoljava najviše 3500 kuna. Dodaju da je njihov član i zlatni olimpijac u Riu Josip Glasnović kojem je također blokirana stipendija, imovina i računi.

21.08.2016.

Foto: kumrovec.hr

OVE SUBOTE U KUMROVCU Okupljaju se ljubitelji lika i djela Josipa Broza Tita slaveći njegov rođendan

25.05.2018.

Svečani program skupa u organizaciji je Saveza društava 'Josip Broz Tito'. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

STRAŠNA TRAGEDIJA U DARUVARU Devetogodišnjak poginuo vozeći bicikl

23.05.2018.

Nakon udarca je odbačen na rubnik i smrtno je stradao na mjestu događaja. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart