NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.05.2018
tekst
tekst

Sport

POTPUNO SE SLOMIO Olimpijac se neutješno rasplakao zbog zvižduka s tribina

Foto: Renauld Lavillenie Facebook

Ujtešili ga kolege.

Br. pregleda: 4425

Foto: Renauld Lavillenie Facebook

Autor: Hina/CroExpress

Dok mnogi sportašice i sportaši, koji se popnu na pobjedničko olimpijsko postolje, plaču od sreće, svjetski rekorder u skoku motkom Francuz Renauld Lavillenie sa suzama u očima slušao je brazilsku himnu nakon što su ga domaći navijači izviždali dok je primao srebrnu medalju za svoj nastup u Riju.

Francuza je toliko pogodilo ponašanje brazilskih navijača tijekom natjecanja, kad su ga svojim povicima ometali u pripremi uoči skoka kojim je mogao preoteti zlato njihovom reprezentativcu Thiagu Brazu da Silvi, da ih je usporedio s nacističkim uvredema upućenim Jesseju Owensu tijekom njegovih povijesnih nastupa na Igrama 1936. u Berlinu.

Svjestan što je učinio, Lavillenie se ispričao za tu usporedbu kad se ohladio, ali Brazilci mu to nisu oprostili pa su ga izviždali tijekom svečanog proglašenja. Nije pomoglo ni što je pobjednik Thiago svojim gestama pokušao navesti svoje sunarodnjake da to ne čine. Lavillenie je tijekom intoniranja brazilske himne pustio suzu, a potpuno se slomio nakon što se sakrio od očiju javnosti u utrobi Olimpijskog stadiona, gdje su mu s riječima utjehe prišli i mladi brazilski suparnik sa skakališta, kao i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka.

‘Obrigado Thiago, Hvala Thiago. Nisam mislio da ću se ikada osjećati poniženo na olimpijskom postolju. Hvala Thiago i Sergej što ste mi pokazali pravu i predivnu stranu ovog fantastičnog sporta’, objavio je Lavillenie na svojoj Facebook stranici uz fotografiju na kojoj se vidi kako Bubka i Braz da Silva pokušavaju utješiti povrijeđenog svjetskog rekordera.

‘Hvala i svima onima koji me podržavaju’, napisao je Lavillenie koji je na društvenim mrežama dobio veliku podršku od kolega atletičara, a među onima koji su mu prvi prišli i tješili ga nakon podjele odličja bili su i predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe te predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach koji je stao u obranu francuskog atletičara osudivši ponašanje brazilske publike tijekom natjecanja i svečanog proglašenja.

17.08.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart